Annonce
Erhverv

Kunderne myldrede til åbning af Rema 1000

Der var kø for at komme ind og se den nye Rema 1000 butik i Lund. Allerede før åbningen stod cirka 50 kunder klar med indkøbsvognene. Foto: Henrik Sandvad

Kunderne stod klar med indkøbsvognene allerede fra morgenstunden torsdag, da Rema 1000 åbnede butik i Lund.

Lund: - Det her det er vildt. Det bliver rigtig vildt. Jeg har været til mange åbninger før, men der har tit været moderat med kunder. Det her er jo helt vildt, men også helt vildt fantastisk.

Den nye købmand for Rema 1000 i Lund, Henrik Dongsgaard, havde svært ved at skjule sin begejstring, da han kiggede på de mange kunder, som stod og ventede i to lange køer ved kasseapperaterne.

Allerede fra morgenstunden torsdag stod cirka 50 kunder klar med indkøbsvognene til den officielle åbning, hvor blandt andre borgmester Peter Sørensen (S) bød den nye købmand og butik velkommen. Blot et kvarter senere var hele p-pladsen fyldt med biler, og de mange kunder gav hurtigt kø ved kasseapperaterne.

Blandt de mange, som var kommet for at se Lunds nye dagligvarebutik, var formanden for grundejerforeningen i Provstlund, Karsten Andersen. Han havde taget en kurv med til købmanden for at byde velkommen til byen med et håb om et godt samarbejde.

- Nu bliver det rigtig nemt for os børnefamilier i Provstlund at få handlet ind. Jeg synes, vi har manglet sådan en butik i Lund. Selvfølgelig har vi brugsen, og den vil vi også stadig benytte, men jeg har det sådan, at jeg ikke vil betale mere for noget, hvis jeg kan få det billigere i Rema, sagde Karsten Andersen.

Karsten Andersen var langt fra den eneste fra Lund, som glædede sig til at handle discount lokalt. Også veninderne Gitte Kærgaard og Kirsten Kragborg fra Lund deltog i åbningsfesten, og de var optimistiske på byens vegne, over at der nu er kommet mere konkurrence på dagligvarehandlen.

- Det er dejligt, at Rema 1000 endelig er åbnet. Vi har glædet os. Det er et godt supplement til brugsen, og jeg tror, det vil være med til at skabe lidt mere liv i byen. Det vil nok også gøre, at flere begynder at handle lokalt, sagde Kirsten Kragborg.

Det er dejligt, at Rema 1000 endelig er åbnet. Vi har glædet os. Det er et godt supplement til brugsen, og jeg tror, det vil være med til at skabe lidt mere liv i byen.

 Kirsten Kragborg, Rema-kunde fra Lund.
Ventetiden til åbningen gik som en leg for de to små purke her. Foto: Henrik Sandvad
Annonce

Kunder tyvstartede

Den nye Rema 1000 i Lund bliver dagligvarekædens butik nr. 296 i Danmark og den syvende i Horsens-området. For den nye butikschef er åbningen kulminationen på knap et års forberedelse. Butikken stod egentlig klar til brug allerede i sommerferien, men det var først for 10 dage siden, at de første varer ankom til butikken.

- Vi var ikke interesset i at åbne om sommeren, hvor alt er lukket ned. På den her måde får vi en god start, når der er gang i hjulene igen, sagde Henrik Dongsgaard.

Købmanden var naturligvis glad for den overvældende modtagelse, han fik i Lund, som næsten var gået alt for stærkt. De første kunder kom nemlig allerede dagen, før butikken åbnede.

- De havde set vores butik og var i fuld gang med at komme varer i vognen, så vi var nødt til at stoppe dem. De var ikke fra Lund, for de lokale ved godt, hvornår vi åbner. Det viser bare, at vi kommer til at tage mange pendlere fra Silkeborgvej og fra industriområdet. Jeg synes, vi har en god og central placering her, sagde en tilfreds Henrik Dongsgaard.

Der var trængsel og ventetid for at komme ind i butikken før åbningen. Blot et kvarter senere var p-pladsen foran Rema 1000 næsten fyldt op med biler. Foto: Henrik Sandvad
Butikschef Henrik Dongsgaard ønsker at være en lokal butik i Lund. Derfor er 80 pct. af de 30 ansatte også fra byen, ligesom han også støtter Lund IF. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce