Annonce
Horsens

Kunder holder fast i pantstationen, selv om de jævnligt kører forgæves

Pantsækkene har været med i bilen de seneste tre-fire uger, før Inger Due onsdag formiddag var heldig, da hun kørte til pantstationen på Endelavevej - den var åben, og hun kunne endelig komme af med sækkene. Foto: Morten Pape
Kritikken af pantstationen på Endelavevej har til tider været hård, fordi den ofte er lukket, så brugerne kører forgæves. Men fordelene ved konceptet får også mange til at holde ved.

Horsens: Peter Henriksen åbner døren til kassevognen og slæber nogle sække fyldt med tomme flasker og dåser fra bilen til pantstationen på Endelavevej, hvor begge stationens sluser er klar til at tage imod sække. Heldigvis.

Ligesom mange andre har han nemlig også oplevet at blive mødt af et rødt skilt, der fortæller, at stationen er fyldt, så turen er forgæves.

Derfor har Folkebladet lavet en lille test og været forbi pantstationen ved 9-tiden syv dage i perioden 17. til 26. maj, for at se om de to sluser var åbne.

Annonce

Resultatet minder om en alternativ tipskupon:

- Lukket, delvis åben, åben, lukket, delvist åben, åben og åben.

En nem løsning trods alt

Denne onsdag morgen er den åben, så Peter Henriksen kan komme af med sine sække. Trods de forgæves ture bliver han ved med at bruge systemet.


Det er alligevel meget rarere end at stå i en forretning og aflevere panten, som man har samlet i en periode.

Peter Henriksen


- Det er alligevel meget rarere end at stå i en forretning og aflevere panten, som man har samlet i en periode, lyder forklaringen.

Peter Henriksen fra Skanderborg havde datteren Nelli med, da han onsdag formiddag havde succes med at komme af med sine pantsække. Foto: Morten Pape

At tilbringe tid med at stikke hånden ned i en plastikpose, der er fedtet af sjatter fra de tomme flasker og putte dem ind i en forretnings pantautomat, som måske går i stå, er trods alt værre end at køre forgæves engang imellem.

Lige nu er han bare ærgerlig over, at det ikke er muligt at købe nye pantsække i automaten med hans betalingskort. Det kunne man tidligere. Nu må han købe dem i en af de mange forretninger, der sælger sækkene.

Annonce

Corona har gjort en forskel

Inger Due er også fast bruger af pantstationen. Denne gang har hendes to sække tilbragt flere uger i bilen, før det lykkedes hende at komme fordi, hvor stationen er åben, og hun kan komme af med sækkene.

- De her flasker har vel stået tre-fire uger i bilen, det har også været ekstra længe, fordi vi har kørt forgæves mange gange. Har vi skullet bruge pladsen i bilen, har vi taget sækkene ud.

Hun er glad for systemet.

- Vi holder ved, det skal da kunne fungere. Det er også nemmere, fordi der er nogle flasker, som butikkerne ikke tager imod, siger Inger Due, som har brugt systemet i mange år og først for alvor har haft problemer med at komme af med sækkene, efter coronaen ramte landet.

Som det også fremgår af skiltet ved stationen, har det øget mængden af pant med 25 procent.

Annonce

Morgenen er bedst

Dansk Retursystem har tidligere oplyst til Horsens Folkeblad, at containerne, som pantsækkene lander i, altid tømmes, inden stationen åbner klokken 7 på hverdage og klokken 8 i weekender og helligdage.

Det har Rasmus Nyland Hansen læst, så derfor kommer han om formiddagen. Han er først begyndt at bruge stationen i år og tjekker altid på hjemmesiden, om den er åben eller lukket.

- Men nogle gange kan det ændre sig, inden jeg når herover, siger Rasmus Nyland Hansen, som bringer pant med fra Endelave - typisk 10-12 sække.

Selv om det er surt, hvis stationen alligevel er lukket, når han når frem, bliver han ved med at bruge den.

- Det er nemt og simpelt. Så længe det fungerer, bliver jeg ved.

Man skal have Mobilepay for at kunne købe pantsække på stationen på Endelavevej. Foto: Morten Pape
Annonce

Ingen forandringer meldt ud

Fra Dansk Retursystem var den seneste melding til Horsens Folkeblad, at der ikke er besluttet nogen forandringer på den lokale pantstation. Lige for tiden laves forsøg andre steder i landet, hvor flasker og dåser hældes i en tragt, hvorefter de komprimeres. Det giver mere plads i containerne.

Om eller hvornår det system skal indføres i Horsens, er der ikke meldt noget ud om.

Selv om kritikken kan være hård i avisens spalter, på Trustpilot og i kommentarspor på Facebook fra forbrugere, der kører forgæves, var der en stabil strøm af brugere ved pantstationen denne onsdag ved 9-tiden.

De kunne heldigvis alle skubbe deres pantsække ind i slusen og så bare vente på, at der kommer penge ind på kontoen for den pant, de har afleveret.

Dansk Retursystem

  • Dansk Retursystem er en nonprofit-virksomhed, som siden 2002 har stået for og haft monopol på at indsamle pant i Danmark.
  • Virksomheden er blandt andet ejet af en række danske bryggerier og er reguleret af Miljøministeriet.
  • Indtægterne til driften kommer især fra salg af flasker og dåser til de virksomheder, som forarbejder og genanvender emballagerne, gebyr-betalinger fra producenter og importører og overskydende, genanvendelig pant.
  • Ifølge Dansk Retursystem steg den samlede indlevering af pant i Danmark med 19 procent i 2020.


Annonce
Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Horsens

Skattejagt, franske hotdogs og gammel gymnasieromance: Danske og udenlandske turister indtog Strøget i Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Erhverv For abonnenter

Bekymrede beboere i sydbyen: Hvad er en lokalplan egentlig værd, hvis man kan dispensere fra den uden hæmninger?

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Annonce