Annonce
Horsens

Kunde i Rosas kiosk vinder to millioner: Begyndte at ryste

Rosa Benkjer, der har drevet Nørrebros Kiosk i 14 år, kunne fredag fortælle en kunde, at denne havde vundet to millioner kroner i Landbrugslotteriet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Rosa Benkjer, der driver Nørrebros Kiosk, kunne fredag overbringe den lykkelige besked til en kunde, at denne havde vundet to millioner kroner i Landbrugslotteriet.

Horsens: Som kioskejer har Rosa Benkjer nogle faste kunder med faste rutiner.

Hun har blandt andet en kunde, hun kan være helt sikker på, kigger forbi hendes kiosk på Nørrebro i Horsens, når der en gang om måneden er blevet trukket vindertal i Landbrugslotteriet.

Så kommer kunden en halv time senere, betaler 100 kroner og går hjem igen med fornyede lotterisedler. Fredag i denne uge var ingen undtagelse. Alligevel vil det blive en dag, hverken kunden eller Rosa Benkjer kommer til at glemme.

- Kunden afleverede sine lotterisedler, som vedkommende plejer, men da jeg scannede dem ind, kom der et info-skilt på skærmen, der ikke plejer at være der. Det gør der kun, når kunden har vundet en større præmie, siger Rosa Benkjer.

- Så jeg kørte gevinsten ud af maskinen, og så kunne jeg se, at der godt nok var mange nuller. "Hvor meget er der?" ville kunden vide, men jeg talte flere gange, for jeg skulle jo være sikker. Men jo, der var sgu to millioner, siger Rosa Benkjer og griner.

Det var et magisk øjeblik, forklarer Rosa Benkjer.

- Kunden begyndte at ryste, fik tårer i øjnene. Vedkommende vidste slet ikke, hvad denne skulle gøre af sig selv. Spurgte mig til råds om, hvad man gør i sådan en situation, siger Rosa Benkjer, der opfordrede kunden til at tage hjem og få en kop kaffe og vende situationen med sin familie.

Jeg elsker det. Selvom det ikke er mig, der har vundet, bliver jeg også helt vildt glad. For det er sket i min butik.

Rosa Benkjer

Falder på et godt sted

Som kioskejer var Rosa Benkjer næsten lige så glad som kunden.

- Jeg elsker det. Selvom det ikke er mig, der har vundet, bliver jeg også helt vildt glad. For det er sket i min butik. Og samtidig er det en kunde, for hvem det falder på et godt sted. Kunden var lykkelig og grædefærdig, og det var jeg også, siger Rosa Benkjer.

Hun har i sine næsten 14 år som indehaver af Nørrebros Kiosk haft et par lottomillion-vindere inde i butikken.

- Men de har altid vidst det på forhånd. Denne kunde vidste intet, og det gjorde det bare endnu bedre, siger hun.

To millioner kroner er den maksimale gevinst, der kan vindes i Landbrugslotteriet.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sportschef: Renault-test er et seriøst skridt mod Formel 1 for lokalt racer-talent

Læserbrev

Byplan brutalisme - vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt i Horsens

Læserbrev: Det omfattende byggeri i den centrale del af Horsens kan ikke undgå at påvirke byens visuelle identitet. Men det bliver desværre ikke til det bedre. Specielt hovedfærdselsåren fra Sønderbrogade via Kvicklygrunden og Niels Gyldings Gade til Stark på Strandpromenaden vil ændre karakter. Det bliver brutalt. Men det er positivt, at byen vokser. Det er også positivt, at både interne og eksterne investorer har kastet deres kærlige blik på Horsens. Det er heller ikke nødvendigvis de enkelte bygninger, der er noget galt med. Men det er helheden: Det bliver for højt, for tæt, for mørkt og for ensformigt. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvis også Godsbane-arealerne bebygges på samme måde og med samme altovervejende fokus på at vride maksimale bebyggelsesprocenter ud af de enkelte jordlodder. Det lokalplanforslag og kommuneplantillæg, som p.t. er i høring vedrørende Torvekarreen (Torvet, Borgergade, Kattesund, Havnealle), tegner i hvert fald ikke godt for den fremtidige byudvikling. Bebyggelsesprocenten foreslås hævet til 300. Det vil betyde en så ekstrem og massiv bebyggelse, at det vil medføre manglende bokvaliteter i forhold til dagslys, udearealer og indbliksgener. En forslumning af området er næsten uundgåelig. Til sammenligning har Nordhavn og Ørestad i København bebyggelsesprocenter mellem 100 og 180. Vi skal modtage både interne og eksterne investorer og projektudviklere med åbne arme. Selvfølgelig skal vi det. Men vi skal også som kommune stille krav om variation i arkitektur, hensyn til det historiske bymiljø, skala, grønne rum, sollys og friarealer. Konsekvenserne af en manglende stadsarkitekt, i en for Horsens meget følsom vækstperiode, må vi desværre leve med i rigtig mange år fremover. Men det betyder jo ikke, at vi bare skal fortsætte ud af samme triste spor. Vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt, der med stærk faglighed kan navigere byens udvikling uden om særinteresser og suboptimeringer.

Annonce