Annonce
Odder

Kun hver tredje skoleelev havde mundbind på

Siden mandag har mundbind været påkrævet i den offentlige trafik i Aarhus. Nu sker det også i Horsens, Odder, Silkeborg, Skanderborg og Favrskov kommuner. I Odder også i Skolebusserne. Foto: Søren E. Alwan
Midttrafik samlede tirsdag morgen alle elever til Parkvejens Skole op – også dem, som ikke bar mundbind.
Annonce

Odder: Forældre med børn over 12 år, der bliver transporteret i skole med busser udliciteret af Midttrafik, skal se at få anskaffet sig nogle mundbind. Ellers kan børnene blive nægtet adgang til skolebussen.

Det er den yderste konsekvens af, at myndighederne mandag besluttede, at der fra tirsdag også skal bæres mundbind i Horsens, Odder, Silkeborg, Skanderborg og Favrskov kommuner, når man kører med bus eller med Letbanen.

Kravet om mundbind trådte i kraft mandag morgen i Aarhus Kommune, og sektionsleder hos Midttrafik Thomas Dalgaard Mikkelsen regner med, at en tilsvarende bekendtgørelse vil træde i kraft senere tirsdag eller onsdag.

- Indtil da lader vi blandt andet skolebørnene komme med bussen. Folk i omegnskommunerne skal jo også lige have mulighed for at anskaffe sig nogle mundbind. Men så snart vi får grønt lys fra myndighederne, vil vores chauffører kunne afvise passagerer uden mundbind. Også store skoleelever, siger han.

Annonce

Vil kontakte skolen

Mens det i Aarhus Kommune er kontrollører, der skal nægte folk uden mundbind adgang til bussen, bliver det i omegnskommunerne chaufførernes opgave. Det er ikke nogen nem opgave, og Thomas Dalgaard Mikkelsen opfordrer alle passagerer til at efterkomme kravet om mundbind med det samme. Også de store skolebørn.


I realiteten vil der nok ske det, at vi vil kontakte den pågældende skole, som barnet skulle have været transporteret til.

Thomas Dalgaard Mikkelsen, sektionsleder hos Midttrafik.


- Det kan lyde hårdt, at vi vil afvise børn over 12 år og unge, som endnu ikke har fået anskaffet sig et mundbind, og det strider imod Midtrafiks princip om, at vi aldrig må efterlade børn ved et stoppested. Så i realiteten vil der nok ske det, at vi vil kontakte den pågældende skole, som barnet skulle have været transporteret til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce