Annonce
Brædstrup

Kun få tilmeldte til gudstjeneste i hallen: Rykker tilbage til kirken

Julegudstjenesten rykker tilbage i Brædstrup Kirke. Arkivfoto: Morten Pape
Julegudstjenesten i Brædstrup skal alligevel foregå i Brædstrup Kirke. Diskussion om afholdelse af julegudstjenester og en corona-epidemi i stigning har fået kirken til at droppe planer om en stor gudstjeneste i Brædstrup Hallen.
Annonce

Brædstrup: Julegudstjenesterne den 24. december kommer til at foregå i Brædstrup Kirke, som den plejer.

Kirken har nemlig valgt at aflyse de tre planlagte gudstjenester i Brædstrup Hallen.

I hallen var der gjort plads til 200 deltagere, så det var muligt at tilbyde flere af julens kirkegængere at komme i kirke juleaften i sikker afstand, men den seneste tids udvikling i corona-smitten og ikke mindst den offentlige diskussion om nødvendigheden af at holde store julegudstjenester i år har fået flere til at fravælge det store julearrangement i hallen.

- Hele den igangværende diskussion sammenholdt med det forhold, at folk er betænkelige omkring smittefaren i julen, har gjort, at mange har nok valgt, at de hellere vil se bedstemor derhjemme end at tage den risiko, der er ved at tage til julegudstjeneste i hallen. Det kan vi godt forstå, og det har også givet sig udtryk i, at vi har relativt få tilmeldte til gudstjenesterne. Derfor har vi så valgt, at det bedste er, at vi rykker gudstjenesterne tilbage til kirken, siger sognepræst Søren Peter Villadsen.


I søndags var vi 50 i kirken, og det gik rigtig fint, og så kan vi også håndtere det juleaften.

Søren Peter Villadsen, sognepræst


Annonce

Stadig plads i kirken

Ændringen betyder, at julegudstjenesten klokken 11 aflyses, og der bliver kun julegudstjenester klokken 13 og 15 i Brædstrup Kirke. På grund af corona-restriktionerne er det kun tilladt at være 57 personer i kirken, og i skrivende stund er der tilmeldt cirka 30-35 til begge gudstjenester.

- Der er således stadig mulighed for at få en plads. Ved at vi rykker tilbage til kirken, bliver det nemmere håndterbart for os, fordi vi ikke skal stille med så mange mand. I søndags var vi 50 i kirken, og det gik rigtig fint, og så kan vi også håndtere det juleaften. Når vi kommer få, kan vi også skabe en bedre julegudstjeneste i kirken, end vi kan i hallen, siger Søren Peter Villadsen.

Sognepræsten understreger, at folk kan stadig tilmelde sig på hjemmesiden billetto.dk til julegudstjenesten 24. december, og de, som melder sig til, vil få direkte besked, om hvorvidt de får plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce