Annonce
Hedensted

Kun 100 billetter er solgt: Johnny Deluxe-koncert og musiksjak hænger i tynd tråd

Johnny Deluxe blev dannet i 2000 af medlemmerne Noam Halby, Jakob Glæsner, Morten Lynggaard, og Søren Itenov. Johnny Deluxe gik i opløsning i slutningen af 2010, men blev genforenet i 2015. Pressefoto
Aale Musiksjak skal have solgt mindst 150 billetter ekstra til planlagt koncert med Johnny Deluxe inden på søndag. Ellers må de aflyse og muligvis lukke musiksjakket ned for bestandigt.

Aale: For første gang i Aale Musiksjaks otte års lange historie er der risiko for, at en koncert må aflyses. Billetsalget til sjakkets kommende koncert 27. september, hvor "Johnny Deluxe", der blandt andet er kendt for numre som "Elskovspony" og "Drømmer jeg" sammen med Villys Trio er hyret til at spille, har nemlig vist sig at gå meget trægt.

Der er pt. kun solgt omkring 100 billetter, og hvis der ikke bliver solgt mindst 150 yderligere billetter allerede inden på søndag, vil koncerten blive aflyst. Sådan lyder den ærlige melding på musikforeningens hjemmeside.

- Vi skal op på omkring 250 købte og betalte billetter, for at det kan generere et overskud, og vi kan gennemføre koncerten, så vi har temmelig travlt må man sige, konstaterer næstformand i Aale Musiksjak, Maiken Mynchau.

Lykkedes det ikke, vil en aflysning ikke bare skuffe dem, der trods alt har købt billet til koncerten, men det kan i sidste ende også få den konsekvens, at Aale Musiksjak nedlægger sig selv.

- Vi har desværre haft faldende opbakning, og ved forårets koncert havde vi også et underskud. Vi får ingen støtte eller underskudsgaranti, så vi bliver nødt til at tjene lidt på hver koncert for at kunne booke det næste navn. Så hvis man har overvejet at komme til koncerten eller bare vil bakke op om, at der er mulighed for at komme til koncert i vores lille samfund, er det nu man skal købe en billet. Det er virkelig nu eller aldrig, lyder det ærligt fra Maiken Mynchau.

Annonce
Opbakningen til koncerterne i Aale har tidligere været rigtig god. Her ses f.eks. Dodo and the Dodos spille i Aale i 2015. Arkivfoto

Vigtigt at danse med naboen

Hun finder det brandærgerligt, hvis opbakningen til de halvårlige koncerter, der finder sted i Aale-Hjortsvang Minihal, og hvor navne som Allan Olsen, Folkeklubben, Anne Linnet og Michaal Learns to Rock har spillet, forsvinder.

- Vi har måske ikke været gode nok til at gøre reklame for os selv. De seneste uger har vi dog lavet en del tiltag med konkurrencer osv. Det har også hjulpet, men slet ikke nok. Jeg ved ikke, hvad det er, der sker. Om markedet er mættet, om det er fordi, folk hellere vil betale i dyre domme for at høre Pink og Bryan Adams, og man så måske glemmer det lokale, eller man bare ikke lige har fået købt billet endnu, lyder det fra Maiken Mynchau.

Hun mener, det er vigtigt, at et sted som Aale har et kulturliv.

- Det betyder alverden, at vi har noget at stå sammen om. I min optik bosætter man sig i et lille samfund som Aale, fordi man gerne vil komme hinanden ved, og det er vigtigt at kunne mødes helt uformelt, hvor man bare kan danse, hygge og synge med naboerne og venner fra nabobyerne, lyder det fra Maiken Mynchau, der desuden understreger, at dem som allerede har købt billet, selvfølgelig vil få deres penge refunderet i tilfælde af aflysning,

Aale Musiksjak blev dannet i 2011 og fik en ny formand i foråret, Niels-Henrik Toftgaard. Også Maiken Mynchau, Felix Bak Nielsen og Sussi Møller kom ved den lejlighed med i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce