Annonce
Odder

Kulturmiljø: Venstremand gik imod sit parti

Et flertal i byrådet har sagt god for, at det gamle gule hus ved Sondrup Strand erstattes af et mere moderne sort fritidshus. Foto: Odder Kommune
Flertal i byrådet enige om, at et sort træhus passer til det nuværende kulturmiljø - det gamle er nemlig væk.

Sondrup: Venstremanden Torben Sørensen gik imod sit parti og erklærede sig enig med Kresten Bjerre (R) og fire andre byrådsmedlemmer, da der på byrådsmødet mandag aften skulle tages stilling til et byggeri ved Sondrup Strand.

- Jeg må erkende, at jeg kommer til at gå imod min gruppe i den her sag, men sådan er det, sagde Torben Sørensen.

Det var Kresten Bjerre (R), der havde taget sagen fra miljø-, teknik- og klimaudvalget til byrådet, fordi han ikke mente, at det byggeri, der er tænkt til at erstatte et gammelt sommerhus ved Sondrup Strand, levede op til det kulturmiljø, der er i området.

Annonce

- Det er jo det oprindelige kulturmiljø, vi skal forsøge at bevare, så man fortsat kan se, at det er en landsby, der har været en fiskerby. Et sort træhus med sort tag falder da fuldstændig ved siden af, mente Kresten Bjerre.

Han ville derfor have byrådets opbakning til, at sagen blev sendt tilbage til miljø-, teknik- og klimaudvalget med ønske om et nyt byggeri, der lever op til intentionerne i kulturmiljøet.

- Men det område har skiftet meget karakter over årene. Og det har ikke tidligere givet anledning til politisk debat, at nye huse er kommet til i det kulturmiljø, sagde Ole Lyngby Pedersen (V).

Dermed mente han, ligesom flere andre, at det planlagte sorte fritidshus passer meget fint ind i det, fiskerlejet er blevet til over tid.

Kulturmiljøet eksisterer stadig

Elvin Hansen (S) mente, at kulturmiljøet ved Sondrup Strand består af slæbestedet, en bænk og et pakhus.

- En del huse er væsentlig ombygget og ændret, mens andre stadig har deres oprindelige udseende. Jeg kan ikke se, at der er noget forkert i at lave det hus - bortset fra farven, så minder det jo fint om det oprindelige hus - bortset fra valmet gavl, mente Elvin Hansen.


Det er som om, vi siger: "Nu er man begyndt at ødelægge det kulturmiljø, så nu kan vi ligeså godt ødelægge det hele".

Marianne Hundebøll (SF)


Flere argumenterede med, at det oprindelige kulturmiljø jo alligevel er mere eller mindre væk, men det argument købte Marianne Hundebøll (SF) ikke.

- Det er vigtigt, at vi nu siger, at nu går den ikke længere i forhold til kulturmiljøet. Der er rigeligt med sorte fritidshuse. Der vil ikke være noget særligt ved Sondrup Strand mere, sagde Marianne Hundebøll.

Også Martin Mikkelsen (K) støttede Kresten Bjerres forslag.

- Huset er centralt for hele området. Det udgør den sidste rest af det gamle kulturmiljø, så vi kan godt gå med Radiale Venstre for at bevare den sidste rest af det gamle kulturmiljø, sagde Martin Mikkelsen.

Der var seks, der stemte for Kresten Bjerres forslag: EL, SF, R, K og Torben Sørensen (V).

11 fra DF, S og V stemte for forvaltningens indstilling om at godkende byggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce