Annonce
Livsstil

Kulturhovedstaden sender kroner til Horsens

Fængslet skal huse en del af de projekter, som horsensianerne får ud af kommunens støtte til Aarhus som kulturhovedstad. Arkivfoto

Selv om kalenderen skal helt frem til 2017, før Aarhus med tilhørende omegn bliver Europæisk Kulturhovedstad, vil det store arrangement allerede fra i år sætte sine spor.

Her og nu sættes en række projekter i gang både i Aarhus og i de andre byer i Region Midtjylland, bl.a. Horsens, som har sagt ja til at spille med.

Læs: Horsens giver 5,3 mill. kr. til kulturby-projekt

Det sker med penge fra en særlig udviklingspulje. Bestyrelsen for puljen satte forleden navne på de første modtagere.

Kreative virksomheder på Fængslet

Horsens deltager flere steder, bl.a. i disse tre projekter:

Fængslet har sammen med Ny Malt i Ebeltoft og Arsenalet i Viborg fået 97.500 kr. til et forløb, der som mål har at tiltrække små, kreative virksomheder til deres bygninger.

Læs: Det får Horsens ud af Kulturhovedstad Aarhus

Horsens Kommune kan desuden notere sig for 146.250 kr. til et projekt, der hedder "Nyskabende Midtby". Her deltager også Viborg, Silkeborg, Randers, Herning, Holstebro og Hammel. Alle har de ambitioner om at omdanne byområder, i Horsens midtbyen, således at de tiltrækker liv og kultur.

Hertil får Krimimessen 39.000 kr., der ved 2013-messen på Fængslet skal eksperimentere med mødesteder i cellerne, hvor forfattere på vej sparrer med etablerede kolleger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gasledning gravet over ved Silvan

Annonce