Annonce
Kultur

KulturForum sætter fokus på gadens kunst

Nørre Snedes lettere provokerende skulptur "Damen, der varmede sin ende over ilden”, fra 2019 kan også føjes ind under definitionen Gadens Kunst. Det er måske ikke verdens kønneste skulptur, men den har været med til at gøre Nørre Snede ganske berømt. Arkivfoto: Peter Hald
Kommunen arrangerer igen det årlige KulturForum, der finder sted 1. februar i RemisenBrande.
Annonce

Ikast/Brande: Det er igen ved at være tid for det årlige KulturForum, hvor kommunens kultur- og fritidsudvalg indbyder til debat og information om kulturlivet - og det er både for borgere, kunstnere, erhvervsfolk og foreningsfolk.

KulturForum holdes for femte gang, og det sker lørdag 1. februar fra klokken 9.30 til 15.30 i RemisenBrande.

Byrådsmedlem Helle Mathiasen (V), formand for kultur- og fritidsudvalget, byder velkommen, og så går det ellers løs med en række oplæg. Først taler forskeren Signe Meisner Christensen fra Aalborg Universitet om "gadens kunst" (såsom skulpturer og gavlmalerier). Hun vil tage fat på, hvad gadens kunst kan gøre for mennesker, bysamfund og relationer.

Meget apropos er der efter dette oplæg en vandretur til udvalgte kunstværker i Brande, ledet af Bente Jensen, kunstfaglig leder af Kunstpakhuset og formand for Gavlmaleriforeningen Muren.

Efter frokosten kommer der tre oplæg, der handler om, hvordan Gadens Kunst kan benyttes til promovering af kommunen i forhold til erhvervsliv, turister og nye borgere. Det er Kenneth Mikkelsen, direktør for Erhvervsrådet, Mette Gottlieb, turistchef, VisitHerning og Lene Møller Flø, bosætningsguide fra Ikast-Brande Kommune, der giver bolden op til de emner.

Klokken 14.30 er der nyt fra kulturområdet med mulighed for spørgsmål og debat, og kl. 15.15 er der "kaffe-to-go og afslutningsreplik fra Rasmus Byskov-Nielsen, direktør for Børn og Fællesskaber i Ikast-Brande Kommune.

Det er gratis at deltage, men man skal have billet, der kan hentes på www.ikast-brandebibliotek.dk senest 28. januar.

Brande har meget gadekunst, ikke mindst de berømte gavlmalerier. Her er det Poul Aggers gavlmaleri ”Kvinde, Sky, Fugl”, et af de første fire gavlmalerier fra 1968. Det er blevet renoveret flere gange - senest i 2015. Arkivfoto: Mikael Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce