Annonce
Odder

Kühnau besøgte regionens mindste kommune

Så er valgkampen begyndt. Socialdemokratiets spidskandidat til regionsrådet, Anders Kühnau, besøgte mandag Odder. Arkivfoto

Næstformand og spidskandidat til regionsrådet var inviteret af den lokale partifælle Lars Grønlund (S)

Odder: Anders Kühnau, næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland og Socialdemokratiets spidskandidat til regionsrådsvalget, lagde mandag vejen forbi Odder for at danne sig et indtryk af, hvordan det går i regionens absolut mindste kommune.

Politikeren var inviteret af partifællen Lars Grønlund, der har siddet i byrådet i mange år, men som nu selv stiller op til regionsrådet. De to besøgte sundheds- og omsorgschef Anne Stenbæk, der bl.a. fortalte om, hvordan Odder Kommune samarbejder med hospitalerne, når borgere skal udskrives til eget hjem.

Senere fulgte et besøg på Odder Gymnasium, hvor rektor Lars Bluhme fortalte om de udforinger, et gymnasium udenfor de store byer står overfor.

- Som formand for hospitalsudvalget er jeg meget optaget af samarbejdet mellem kommunerne og sygehusene, og jeg er imponeret over Odder Kommune. Her er der tilsyneladende godt styr på, hvordan man tager sig af de borgere, som udskrives fra sygehuset. Så måske er det ikke altid en ulempe at være en lille kommune eller at bo i en, fortæller Lars Kühnau.

Det er måske ikke altid en ulempe at være en lille kommune.

Anders Kühnau, Socialdemokratiets spidskandidat til regionsrådsvalget

Sag skal undersøges

Efter besøget i Vitapark gik turen til Odder Gymnasium, hvor Anders Kühnau og Lars Grønlund hørte om de karakterfrie klasser og om den aktuelle sag, hvor Aahus Kommune har flyttet brobygningen på skolerne i Beder, Malling og Mårslet til gymnasier i Aarhus. Hidtil har brobygning til det almene gymnasium her været vendt mod Odder.

- Sagen er lige nu endt i Undervisningsministeriet, ligesom regionsrådsformand Bent Hansen (S) er gået ind i sagen. Det er godt, for det kan ikke hjælpe noget, at vi affolker de mindre gymnasier i regionen, blot fordi der om nogle år kommer færre elever. Det skal regionens fordelingsudvalg være opmærksom på i de kommende år. Og det skal ifølge min overbevisning ikke være rektorerne på de store gymnasier, der bestemmer, hvor elever skal sendes på brobygning. Derfor skal vi hurtigt have undersøgt, hvem der egentlig har kompetencen til at etablere brobygning, siger Anders Kühnau.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce