Annonce
Hedensted

Krydstogtpassagerer endelig hjemme: Nu skal de i karantæne

Efter nogle hvileløse nætter på Middelhavet fik de danske passagerer på Costa Pacifica endelig mulighed for at komme hjem til Danmark mandag aften. Billedet her er af et søsterskib, Costa Favolosa, der besøgte Aarhus sidste år. Arkivfoto: Axel Schütt
Grethe og Erik Schmidt er lettede over at være tilbage i Juelsminde. Efter mange døgn i uvished på havet lykkedes det mandag aften deres rejseselskab at skaffe et fly.
Annonce

Juelsminde: Det var et træt ægtepar, der klokken tre i nat endelig kunne låse døren op til deres eget hjem i Juelsminde.

Grethe og Erik Schmidt, begge 77, har de seneste mange døgn sammen med 37 andre danskere været fanget på et krydstogtskib på Middelhavet uden mulighed for at komme på land, men mandag aften lykkedes det endelig deres rejseselskab, Øster Lindet Rejser, at skaffe et fly hjem til Danmark.

- Vi turde næsten ikke tro det, efter det var blevet aflyst dagen før, men denne gang var den god nok, lyder det fra en lettet Erik Schmidt.

Han og de øvrige passagerer havde egentlig fået at vide, at Udenrigsministeriet havde skaffet et særfly søndag, men planerne blev ændret, således at det kun var de danske passagerer fra krydstogtskibet Costa Luminosa, der kom med. Det skete for ikke at blande passagerer fra et skib med konstaret smitte med passagerer fra et smittefrit skib.

Annonce

Ledt fra skibet i grupper på ni

Grethe og Erik Schmidts skib, Costa Pacifica, er de seneste dage løbende blevet tømt for passagerer, når de forskellige nationer har fundet mulighed for hjemrejse. I går var det endelig danskernes tur, og de blev ifølge Erik Schmidt ledt fra skibet i grupper på ni for at følge de generelle coronaregler.

Herefter blev de kørt til lufthavnen i Rom, hvorfra de fløj til København. Forude venter nu de 39 danskere 14 dage i isolation i hjemmet, men det tager ægteparret fra Juelsminde med oprejst pande.

- Vi er bare glade for at være hjemme igen, så det skal vi nok klare, siger Erik Schmidt.

Selvom de sidste mange dage på skibet var forbundet med en vis frustration, har det ikke kun været en dårlig oplevelse at være fanget på Middelhavet.

- Alting var åbent på skibet, så vi havde det sådan set fint. Og vi fik et godt sammenhold med hele den danske gruppe, så det var også en god oplevelse, siger Erik Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce