Annonce
Odder

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Lene Midtgaard i keramikværkstedet, hvor hun arbejder nogle timer hver dag. Foto: Morten Pape
Lene Midtgaard har i årevis været plaget af kroniske smerter, men det har ikke afholdt hende fra at føre et super aktivt liv som blandt andet byrådsmedlem. Seneste skud på stammen er at producere trofæerne til dette års vindere af Byens Bedste, som bliver kåret af Odder Avis og Horsens Folkeblad på Odder Parkhotel 14. oktober.

Hundslund: Man mærker det ikke umiddelbart, for hun både smiler og snakker, som hun altid har gjort. Men gået lidt på klingen indrømmer Lene Midtgaard fra Hundslund, at livet har været en smule op ad bakke i de seneste par år.

Årsagen er de mange kroniske ryg- og nakkesmerter, som den 57-årige mor til to voksne børn har levet med i mange år, men som i november 2020 førte til, at hun måtte opgive sit arbejde i Kvickly Odders blomsterafdeling. Forud var gået en lang og farverig karriere, hvor Lene Midtgaard havde arbejdet med mange forskellige ting. Det være sig som pædagogmedhjælper, haveplanlægger og ikke mindst som rideskolelærer på Ørting Rideskole 1980'erne og 1990'erne. I 15 år var hun desuden meget aktiv i Dansk Varmblods årlige hingstekåring, hvor hun sammen med et team stod bag et stort gallashow i Herning. Blandt andet har hun syet kostumer til showet.

På det seneste har Lene Midtgaard fremstillet et fornemt skakspil, hvor hver brik har sit eget udtryk. Foto: Morten Pape

- Jeg er nok den type person, som altid går all inn, lige meget hvad jeg roder med. Også det politiske arbejde i byrådet, som jeg håber at kunne fortsætte med efter kommunalvalget til november. Men det er selvfølgelig op til vælgerne, griner Lene Midtgaard, der blev valgt ind i Odder Byråd for Venstre i 2017.

Annonce

Trak stikket

Men livet kan også være svært, og i efteråret 2020 blev Lene Midtgaard faktisk tvunget til at "trække stikket", fordi de kroniske smerter efterhånden fyldte så meget, at hun ikke kunne få sit liv til at hænge sammen.

Det betød blandt andet stop på arbejdsmarkedet, ophold på en smerte-klinik i Højbjerg og tid til at tænke over tilværelsen i villaen, som hun deler med samleveren gennem godt fem år Kaj Wohlert.

Situationen gav hende også tid til at koncentrere sig mere om en anden af hendes interesser nemlig at arbejde med keramik.

Jeg oplever faktisk en utrolig ro, når jeg arbejder med leret. Så er det som om, at resten af verden lukkes ude.

Lene Midtgaard

- Jeg begyndte for seks-syv år siden, hvor jeg ret hurtigt fandt ud af, at jeg er formgiver og ikke en, der sidder ved drejebænken dagen lang. Og sjovt nok blev heste meget hurtigt en af mine mest yndede figurer, siger Lene Midtgaard, der løbende udvikler på sine figurer. Senest har hun fremstillet et helt skakspil med de fineste brikker af keramik.

- Jeg vil ikke sige, at keramik blev min redning, for jeg er ikke - og har ikke været - i fare. Men jeg oplever faktisk en skøn ro, når jeg arbejder med ler. Så er det som om, at resten af verden lukkes ude. Eller sagt på en anden måde: Jeg slapper utrolig meget af i kroppen, siger keramikeren, som på det seneste har flerdoblet produktionen af heste og ryttere i alle afskygninger.

Blandt andet fordi hun vil sælge figurerne fra en stand, når der der i 2022 skal afvikles VM for Heste i Herning.

Disse heste vil blive solgt, når der der i 2022 skal afvikles VM for Heste i Herning. Foto: Morten Pape

- Jeg ved allerede, at mange hestefolk kan lide mine heste. Men ved du hvad? Noget som gør mig næsten lige så glad er, at jeg faktisk får flere og flere bestillinger fra folk uden relation til hesteverdenen, fordi de kan lide figurerne. Det er bare dejligt og giver mig så ny energi, siger den glade keramiker.

Man kan læse mere om Lene Midtgaards keramik på Facebooksiden Lene Midtgaard Keramik eller besøge vinderne af  Horsens Folkeblads og Odder Avis arrangement "Byens bedste", når de torsdag 14. oktober er kåret. Alle seks vindere modtager nemlig et værk fra hendes keramikværksted.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Klub har hjemme i en hal fra 1935 og drømmer om moderne forhold: Vi lider under alt for lidt indendørs plads

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

To festaber med vilde drømme, talent og solid tro på egne evner skrev Horsens ind i heavy-historien

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Kultur

Hør Horsens 'ser rødt': S har tronet i over 100 år - hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?

Horsens

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Debat For abonnenter

Avisen mener: Kulturminister vil sikre EM-fodboldheltenes kampe på nationalt tv, men pas på med at stikke os blår i øjnene

Horsens

Gågaden spærres delvist af: - Vi synes ikke, fugen har den kvalitet, som vi ønsker

Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Annonce