Hampen: Cafeteria-Kroen ved den gamle hovedvej A 13 i nærheden af Hampen prøver ligesom mange andre restauranter at klare sig igennem den hårde corona-nedlukning med takeaway.
Men krofatter Esben Sørensen, der lige for tiden passer køkkenet helt alene, synes ikke, at det er særlig muntert:
- Der er kun mig herude, og det er trist at gå her i så mange timer og kigge på de tomme lokaler. Vi plejede jo ofte at have fuldt hus - især på onsdage, hvor vi serverede stegt flæsk. Jeg glæder mig til, at vi får lov til at åbne igen, men jeg er bange for, at der har lange udsigter, siger Esben Sørensen, der savner det sædvanlige muntre ryk-ind af lastbilchauffører og alle de andre gæster.
Lokale henter mad
Han regner dog med, at virksomheden kan klare sig igennem.
- Vi har omkring 30 til 40 leverancer hver dag fra onsdag til søndag. Det er ok, men det er lidt mere stille end sidst. Det er fortrinsvis lokale, der kommer og henter mad, siger Esben Sørensen, der er uddannet kok.
Han understreger, at han ikke selv kører ud med maden - den er til afhentning.
Esben Sørensen, kok og kro-ejerJeg glæder mig til, at vi får lov til at åbne igen, men jeg er bange for, at der har lange udsigter.
Som nævnt regner Cafeteria-Kroens indehaver med at kunne holde skindet på næsen, men økonomien er svær at få overblik over:
- Jeg har ikke sat mig ind i de nye hjælpepakker. De sidste pakker fungerede meget godt. Men nu ved jeg ikke helt endnu, om vi får noget eller hvor meget, lyder det fra Esben Sørensen.
Sidste gang der var nedlukning, måtte Cafeteria-Kroen gennem to stille måneder, før man kunne åbne for gæster igen.