Annonce
Brædstrup

Kroejer: Vi har mødt stor opbakning til vores byggeplaner

Torben, Ole og Jan Bilstrup har ejet Brædstrup Kro siden 1992. De har i de seneste år forsøgt at sælge kroen uden held, så nu vil de i stedet etablere boliger på grunden. Arkivfoto: Henrik Sandvad

Man skal se på, hvad der udvikler Brædstrup på sigt. Sådan lyder det fra kroejer Torben Bilstrup som svar til de, som har gjort indsigelser mod en nedrivning af Brædstrup Kro.

Brædstrup: Der er et stort tavst flertal i Brædstrup, som godt kan se fornuften i, at der er planer for at bygge nye ældrevenlige boliger på krogrunden. Det mener ejerne af Brædstrup Kro, som lige siden planerne om at vælte kroen til fordel for to punkthuse med 36 lejligheder og seks rækkehuse kom frem, har mødt stor opbakning til projektet.

- Jeg snakker meget med folk i Brædstrup, og der er i bund og grund en bred opbakning til det. Jeg kunne sagtens finde 50 personer, som gerne vil skrive under på, at de synes, det vil være et aktiv for Brædstrup. Det er måske også glemt i folks erindring, at da planerne kom frem, blev vi rost for initiativet af både formanden for Brædstrup Lokalråd, Preben Norup, og af formanden for Ældre Sagen, Niels Rasmussen. De repræsenterer hver især mange medlemmer, siger Torben Bilstrup.

Annonce

Vi skal tænke på, at byen også skal eksistere fremadrettet, og det her giver byen et løft.

Torben Bilstrup, medejer Brædstrup Kro

Kun en køber

Kroejeren har selv læst de indsigelser, som kom i forbindelse med den offentlige høring, og udover et stort ønske om et borgermøde, handler mange af indsigelserne om, at det er trist, at kroen skal væltes.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Det synes vi også selv, men der er nogle, som måske ikke har sat sig ind i, hvad alternativet er. Det er ligesom om, de forventer, at kommunen skal gøre noget. Men når vi ikke kan få økonomi i det, så er det kun det private, der kan gå ind og tage over, og det er der tilsyneladende ikke andre seriøse, der vil, andet end Domea, siger Torben Bilstrup.

Han mener også, at man skal tænke på, hvad der udvikler Brædstrup på sigt. Nye boliger centralt i midtbyen vil nemlig give masser af liv både til bybilledet, institutioner, foreningslivet og ikke mindst til byens butikker.

- Vi skal tænke på, at byen også skal eksistere fremadrettet, og det her giver byen et løft. Når der kommer 50-60 nye borgere ind i midtbyen, der ligger deres handel der, samtidig med at deres huse bliver solgt, og der kommer nye folk ind. Det er med til at holde handlen oppe, og holde handlen her i byen, siger Torben Bilstrup.

Flot byggeri

Medejeren af kroen forstår godt, at der er mange følelser omkring den gamle krobygning, men påpeger, at bygningen ikke holder til evig tid.

Kroejeren synes dog det er forkert, når der bliver peget på, at der vil komme to nye kolosser op i stedet for.

- Inden man beskylder Domea for at lave betonklodser, skulle man måske køre en tur i Horsens og se, hvad det er, som Domea har opført. Det er noget virkelig flot byggeri, og noget tilsvarende i Brædstrup vil også gavne byen, siger Torben Bilstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce