Annonce
Horsens

Kro-par glad for grænseåbning: Nu er der grønt lys til vores norske venner

Henning og Marianne Brodersen, bestyrerpar på Endelave Kro, har haft en travl pinse med mange spisende gæster, og med den store opbakning fra de lokale ser de nu mere lyst på fremtiden, end de gjorde for en måned siden. Foto: Lene Vestergaard
Bestyrerne af Endelave Kro, Henning og Marianne Brodersen, ser mere lyst på fremtiden end for en måned siden. Omsætningen siden åbningen 19. maj har været større end i hele maj i fjor.
Annonce

Endelave: For en måned siden så det ret sort ud, men bestyrerne af Endelave Kro, Henning og Marianne Brodersen, ser nu mere lyst på fremtiden. Ikke mindst efter at statsminister Mette Frederiksen (S) forleden åbnede op for besøg af norske og tyske turister.

For en måned siden frygtede bestyrerparret, at corona-krisen kunne tage livet af kroen, men nu lyder der mere positive toner.

Kroen åbnede efter corona-nedlukningen 19. maj, og opbakningen fra de lokale har i de seneste små 14 dage været enestående, fortæller Marianne Brodersen.

- Vi er kommet sent i gang med sæsonen, og der er da lidt omsætning, der skal indhentes, men på en halv måned har vi haft en højere maj-omsætning end hele maj i fjor. Vi er nærmest blevet løbet over ende, også her i pinsen, hvor vi har haft rigtigt travlt. Gæsterne er tydeligvis glade for igen at kunne komme på kroen, og de tager gerne en ekstra ret og en lidt dyrere vin. Den fine opbakning giver mod på fremtiden, siger hun.

Under nedlukningen åbnede Endelave Kro for takeaway, og det tilbud var der også en del lokale, der benyttede sig af.

Gæsterne er tydeligvis glade for igen at kunne komme på kroen, og de tager gerne en ekstra ret og en lidt dyrere vin.

Marianne Brodersen, bestyrer, Endelave Kro

Annonce

Nordmænd skaber liv på øen

Glædeligt er det også, at der nu er åbnet op for besøg af tyske og norske turister, understreger Marianne Brodersen.

Særligt norske turister fylder traditionelt en del i sommerlandet på Endelave. Siden den norske tv-mand Kalle Fürst brugte øen som location for børnekrimi-serien "Mysteriet Om Det Levende Lig" for små 30 år siden, har filmholdet og deres familier trofast besøgt øen hver sommer. Og fredag fik de altså grønt lys til også at komme i år.

- Der er tale om 50-100 nordmænd, der kommer til øen hvert år i tre-fire uger. De skaber liv med godt humør og musikalsk jam på Skipperkroen, og så betyder deres besøg selvfølgelig også noget for omsætningen på kroen og øen generelt, siger Marianne Brodersen.

Nordmændene er tydeligvis også begejstrede for kroen. Før de vidste, om de kunne komme herned i år, lavede de en indsamling, der indbragte 20.000 kroner til kroen, fortæller Marianne Brodersen.

- Det blev vi meget rørte over, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Sølvtøj stjålet fra dødsbo

Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce