Annonce
Horsens

Kro jagter forpagter: Familie-savn sender populært par tilbage til fastlandet

Allerede for et års tid siden luftede Marianne og Henning Brodersen tanker om at forlade Endelave, så de nemmere kan holde kontakten til børn og børnebørn. De endte med at give Endelave Kro endnu en sæson, men nu har de besluttet at stoppe som forpagtere. Arkivfoto: Morten Pape
- Vi får de bedste anmeldelser på nettet og er ret stolte af det, vi nu leverer videre. Vi kom hertil uden at vide, om vi kunne klare det - men det kunne vi. Det har været det vildeste eventyr, siger Marianne Brodersen.

Endelave: Endelave Kro skal have ny forpagter.

Marianne og Henning Brodersen, der med voksende succes har drevet stedet de seneste fire år, har besluttet at vende tilbage til fastlandet, fortæller de.

- Det handler ganske enkelt om, at vi har brug for at være mere sammen med vores familie, siger Marianne Brodersen, som sammen med sin mand dog fortsætter i branchen.

Annonce

- Vi overtager forpagtningen af cafeen på Birkemose Golf Club ved Kolding. Det glæder vi os til, og i den seneste tid har vi både været her på Endelave og derovre for at gøre det ny sted klar, siger hun.

- Vi hjælper alt, hvad vi kan

Marianne og Henning Brodersens aftale med anpartsselskabet Endelave ApS, der står bag kroen, udløber 1. maj, og selskabet er nu i gang med at lede efter personer, der vil drive restaurant- og overnatningsstedet på Kongevejen videre.

Vi har fået mange reaktioner; folk er kede af det, men de forstår os også godt.

Marianne Brodersen

- Vi hjælper alt, hvad vi kan. Endelave Kro er vores hjertebarn, og vi er meget interesserede i, at der kommer nogen og fører stafetten videre, siger Marianne Brodersen.

Hun siger, at der allerede har været flere følere ude fra interesserede, og forpagteren bedyrer, det er en sund forretning, som hun og hendes mand, der kom til Endelave uden baggrund i restaurationsbranchen, efterlader sig.

Annonce

- Det vildeste eventyr

- Vi har ikke formået at få underskud endnu, og sidste år havde vi en rekordomsætning på cirka tre millioner kroner.

- Det, vi har bygget op, er en god forretning med god mad og god betjening. Vi får de bedste anmeldelser på nettet og er ret stolte af det, vi nu leverer videre. Vi kom hertil uden at vide, om vi kunne klare det - men det kunne vi. Det har været det vildeste eventyr, og vi ville ikke gøre det om, siger hun og tilføjer, at Endelave Kro i dag står med et væsentligt bedre omdømme, end da parret tog over for fire år siden.

Annonce

Hvis det skal være, skal det være nu

Hektisk travle sommersæsoner, hvor turisterne i stigende tal besøger Endelave, har skubbet på udviklingen. Og netop sæsontravlheden er også en af grundene til, at 57-årige Marianne Brodersen og 64-årige Henning Brodersen nu kører flyttebilen til færgen for at prøve kræfter med et nyt projekt.

- Vi har jo ikke årene foran os, og hvis vi skal gøre noget nyt, skal det være nu, konstaterer hun.

- Vi kunne godt tænke os at være et sted, hvor travlheden er mere delt ud over hele året, og hvor det ikke er ekstremt hårdt arbejde i perioder. På det ny sted håber vi også, at vi kan drive det mere som en tomands-virksomhed, hvor vi kan klare opgaverne uden behov for hjælp udefra, forklarer hun.

Afskeden med Endelave er dog ikke let.

- Vi har fået mange reaktioner; folk er kede af det, men de forstår os også godt. Vi kommer også til at savne Endelave, og det er med blandede følelser, vi tager herfra. Men det er sådan, det skal være nu, siger Marianne Brodersen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Annonce