Annonce
Horsens

Kritik af kvinde, der vil stifte ny skole i Horsens: Hun pynter sig med lånte fjer

Helle Ottesen, som vil starte en skole for højtbegavede børn i Horsens fastholder, trods kritik, at hun var initiativtager til Mentiqa Nordjylland. Privatfoto. 
Helle Ottesen vil starte en skole for højtbegavede børn i Horsens. Ifølge hende selv har hun gjort det før som initiativtager til skolen Mentiqa Nordjylland. Men det er at pryde sig med lånte fjer, lyder det fra stifteren af Mentiqa-konceptet.

Horsens: - Hun pryder sig med lånte fjer, sådan lyder kritikken fra Pernille Buch-Rømer, som er stifter af Mentiqa-konceptet, efter Folkebladet onsdag kunne fortælle, at Helle Ottesen ønsker at lave en skole for højtbegavede børn i Horsens.

Her præsenterede Helle Ottesen sig som ophavskvinde til blandt andet skolen Mentiqa  Nordjylland, ligeledes en skole for højtbegavede børn. Efter artiklen blev bragt, er Folkebladet blevet kontaktet af flere kilder, som mener, at Helle Ottesen ikke er initiativtager til Mentiqa  Nordjylland, men at det derimod er Pernille Buch-Rømer, som har udviklet hele Mentiqa-skolekonceptet og står bag åbningen af alle andre Mentiqa-skoler for højtbegavede børn i Danmark.

- Jeg kan godt huske Helle og hendes interesse i skoleåbningen. Men nej, det er ikke korrekt, at hun er ophavskvinde til skolen. Det er sikkert helt korrekt, at hun har kontaktet mig og spurgt, om der ikke kom en skole i Nordjylland, ligesom utallige andre forældre har kontaktet mig og spurgt, om jeg kunne lave en skole i deres by, fortæller Pernille Buch-Rømer.

Annonce

Godt hun føler ejerskab

På Helle Ottesens Linkedin-profil kan man læse, at hun beskriver sig selv som founder - eller på dansk grundlægger - af Mentiqa Nordjylland. Det afviser Pernille Buch-Rømer.

- Hun føler ejerskab, fordi hun har været med i opstartsfasen, og det glæder mig. Men det er mig, der som grundlægger har afholdt informationsmøder og samtlige optagelsessamtaler med børn og forældre før åbningen i Nordjylland som på de andre skoler. Jeg er superglad for ethvert initiativ, der kommer. Det gælder også den skole, Helle vil lave i Horsens, men jeg synes, det er at stramme buen lidt og at pynte sig med lånte fjer at sige, man er stifter, skaber, grundlægger eller initiativtager til skolen i Nordjylland, for det er hun ikke, slår Pernille Buch-Rømer fast

På sin LinkedIn-profil beskriver Helle Ottesen sig som 'Founder' af Mentiqa Nordjylland, det er dog ikke alle, som deler den opfattelse. Foto: Udklip fra LinkedIn
Annonce

Jeg lyver ikke

Da Folkebladet taler med Helle Ottesen igen, holder hun fast i, at hun taler sandt.

- Jeg lyver ikke, ved gud i himlen det kunne jeg ikke finde på. Jeg har ikke arbejdet på skolen, men jeg ringede til Pernille Buch-Rømer dengang og sagde: "Kan vi starte en skole her i Aalborg?" Jeg var initiativtager til den skole.

- Du skriver på din linkedIn, at du er founder af skolen, er det rigtigt?

- Ja, det synes jeg, når jeg er initiativtager. Jeg hæfter mig ikke så meget ved ordet. Men jeg var med til at starte den, det var jeg, men jeg var ikke med, da den var færdig planlagt. Jeg var initiativtager til skolen og kendte Pernille, og hun er fantastisk til at møde de her børn, så jeg tog initiativet og kontaktede hende.

- Ved du, hvordan man starter en skole fra bunden?

- Ja, jeg har erfaring med at starte skole. Jeg har ikke været med i hele processen, men har rådgivet om den og kender til den.

- Men kan du så godt finde ud af det?

- Ja selvfølgelig. Jeg ved alt om deadlines og datoer i undervisningsministeriet, som jeg også snakker med. Jeg har tidligere været med til at ansætte både lærere og pædagoger. Jeg ved da godt, det er et kæmpe arbejde på meget kort tid, og at det er ambitiøst, men behovet er nu, og vi er godt i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce