Annonce
Erhverv

Kristian Thulesen Dahl støtter lokale fjernvarmeværker

Kristian Thulesen Dahl fik set varmepumpeanlægget og solvarmeanlægget ved Ejstrupholm Varmeværk. Her står han sammen med fra venstre direktøren for Dansk Fjernvarme Kim Mortensen, Jesper Frost-Rasmussen, formand for Dansk Fjernvarme, Ernst Pold, formand for varmeværket i Ejstrupholm og yderst til højre Frank Sørensen, formand for varmeværket i Nørre Snede. Foto: Peter Hald
DF-formand besøgte Ejstrupholm Varmeværk for at drøfte grøn energi uden for meget bureaukrati.
Annonce

Ejstrupholm/Nr. Snede: Fjernvarmeværkerne i Ejstrupholm og Nørre Snede er gode til at lave grøn energi takket være solvarme og varmepumper. Det vil de to fjernvarmeværker satse endnu mere på i de kommende år, men i fjernvarme-branchen er man er bekymrede for, at en indviklet bureaukratisk styring af varmesektoren kan gøre den grønne omstilling besværlig og dyr.

- De danske fjernvarmeselskaber vil gerne fortsat blive mere effektive. Det tror vi bare ikke kommer til at ske, ved at der sidder nogle myndigheder i København og fortæller varmeselskaber som i Ejstrupholm og Nørre Snede, hvordan de skal drive deres værker, og hvad de skal opkræve i varmeregning, siger Kim Mortensen, der er direktør i fjernvarmeselskabernes brancheforening Dansk Fjernvarme.

Frank Sørensen, bestyrelsesformand for Nørre Snede Varmeværk er enig:

- Vi kan godt finde ud af at lave grøn energi i Nørre Snede og Ejstrupholm uden statsstyring. Så vi håber, at regeringen og politikerne går væk fra tidligere planer om at indføre New Public Management og tung bureaukratisk regulering af sektoren med indtægtsrammer og benchmarking, lyder det fra Frank Sørensen.

Benchmarking er en systematisk undersøgelse og vurdering af en eller flere virksomheders produktionsmetoder.

Annonce

Thulesen: Undgå snørklede regler

I et forsøg på at tilføre debatten i Folketinget nogle nye vinkler og forhindre bureaukratisk lovgivning havde de lokale fjernvarmefolk derfor inviteret en af de mest indflydelsesrige folketingspolitikere, Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, på besøg på Ejstrupholm Varmeværk mandag eftermiddag.

Og langt hen af vejen var Kristian Thulesen Dahl enig med fjernvarme-folkene:

- Nogle gange er det for let at udforme snørklede regler fra skrivebordene i København. Det er det rene beskæftigelsescirkus. Men lad os nu få gjort det muligt med en grøn omstilling. Jeg kan jo se, at de er inde på det rigtige her i Ejstrupholm og Nørre Snede, lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

Varmeværket i Ejstrupholm har både solvarmeanlæg, varmepumpe og en akkumuleringstank, og i begyndelsen af det nye år følger varmeværket i Nørre Snede trop med installeringen af en varmepumpe, der kan omdanne varme fra luften til energi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce