Annonce
Horsens

Kristian knuste bookmakerne og vandt: Det har været sindssygt hårdt

Kristian Kjærlund var cool på scenen, men overrasket og paf, da han vandt. Foto: Morten Pape
Han synger røven ud af bukserne og ser pissegodt ud i lædersuit - ja, han har det, der skal til, siger Blachman om årets X Factor-vinder.

Horsens: Det har været vildt hårdt, og jeg er stadig i gang med at bearbejde alt det, der er sket.

Iført pailletskjorte med et målløst ansigtsudtryk, der udstrålede alt andet end total triumf, stod 23-årige Kristian Kjærlund fra Hatting fredag aften som vinder i årets udgave af X Factor.

Bookmakernes spådomme lå skamfulde i et hjørne af presserummet i Forum Horsens, og midt i kameralys og resterne af glimmer fra arenaens konfettikanoner forsøgte en lamslået vinder at forklare, det han få minutter forinden var blevet udsat for: Sejr. Han havde vundet og fattede det ikke.

- Det har været sindssygt hårdt i de seneste uger. Jeg har altid siddet og set programmet og tænkt, hvordan kan de hænge i, når de når det punkt, hvor de skal lære to sange til hvert show, og da jeg selv kom til det punkt i sidste uge, og hvor jeg fejlede i den ene sang, begyndte jeg at tænke "jamen, det kan jeg så ikke". Det har været hårdt, men åh, hvor har det også bare været dejligt at være med gennem hele forløbet. Det har været fantastisk, sagde Kristian Kjærlund, som optrådte på hjemmebane i byens arena.

Suset fra salen havde han stort set ikke kunnet mærke, da han stod på scenen, men han var glad for de støttende beskeder, der i de seneste dage var tikket ind fra venner i lokalområdet.

Han kan nu inkassere førstepræmien: en professionel indspilning i et legendarisk musikstudie på Ibiza og en optræden på Smukfest 2019.

Annonce

Det har været hårdt, men åh, hvor har det også bare været dejligt at være med gennem hele forløbet. Det har været fantastisk.

Kristian Kjærlund, X Factor-vinder fra Hatting

Forventede Benjamin ville vinde

Den præmie havde han i tanken set bookmakerfavoritten Benjamin Rosenbohm løbe med. Og at det ikke blev den 16-årige, københavnske musik-tornado, der vandt, var en del af grunden til Kristian Kjærlunds paffe ansigtsudtryk, da vært Sofie Linde råbte hans navn som vinder på scenen i Forum Horsens.

- Jeg havde liiiidt forventet, at Benjamin tog sejren. Lidt, siger han med overdreven stemme og et grin, der signalerer ”meget” snarere en "lidt".

- Det var den stemning, der var i kulisserne og hos bookmakerne, så jeg forventede bare, at han ville vinde. Men det gjorde han ikke, og det er jeg stadig i gang med at bearbejde. Jeg fatter det ikke, sagde Kristian Kjærlund, som fredag aften heller ikke havde overblik over de nye musikoplevelser, den kommende tid byder på.

- Jeg har dårligt begreb om, hvad der skal ske, og jeg har heller ikke sat mig så meget ind i, hvad man kunne vinde, for jeg tænkte virkelig, at det ikke blev relevant. Jeg ved, vi skal i Fårup Sommerland og optræde, that's it, sagde vinderen lige efter showet.

Blachman: Mytologisk mystificeret

At den unge horsensianer kan blive en af de X Factor-vindere, der rent faktisk klarer skærene og slår igennem, er hans mentor Thomas Blachman ikke i tvivl om.

- Jeg tror, det har været svært for Kristian, fordi han i mange år har siddet på den anden side af skærmen og fulgt med - han ved alt om X Factor. Pludselig er han ovre på den anden side, og nu er det ham, der er gået hele vejen med det her. Det er det punkt, mange måske når i deres liv, hvor de tænker ”okay, måske ville jeg være meget god til det, der foregår på skærmen, og så gik han om på det anden side; der kommer så en kæmpe opmærksomhed fra os, der arbejder med ham, og alt det her med at stå på en scene. Det er en luksus-, luksus-, lususmulighed, og så bliver det meget stort for ham, sagde X Factors legendariske nestor og uddybede.

- Men ja, jeg tror sgu', han har det, der skal til. Jeg ved godt, at det siger man altid, men han er en af dem, der bare stiller sig op som en statue - helt ikonisk. Bare sådan... der er noget mytologisk mystificeret over ham, som en popstjerne skal have. Jeg kan ikke tænke på nogen anden, der ser så godt ud i sort lædersuit, som han gør, og det er godt sted at starte. Og så synger han røven ud af bukserne.

De sang de i X Factor-finalen

X Factor-finalen blev afgjort med følgende sange:

Første runde:

Her var sangene dels valgt af finaledeltagernes mentorer, Thomas Blachman, som var mentor for Kristian Kjærlund Madsen, og Ankerstjerne, som var metor som Live Vogel og Benjamin Rosenbohm. Dels af producerne Malthe Rostrup og Nicolai Kornerup.

Kristian Kjærlund Madsen sang:

"Do I wanna know" af Arctic Monkeys

"Green light" af Lorde

Benjamin Rosenbohm sang:

"Be alright" af Dean Lewis

"Lost" af Frank Ocean

Live Vogel sang:

"Finale på filmset" af Carl Emil Petersen

"Special" af Mew

Anden runde

Her blev Line Vogel droppet af publikum.

Dermed var det kun Kristian Kjærlund Madsen og Benjamin Rosenbohm, der fik lov til at synge de finalesange, der var skrevet specielt til deltagerne.

Kristian Kjærlund sang:

"Lost & Profound"

Benjamin Rosenbohm sang:

"Worth a broken heart"

Benjamin undskyldte til spillefugle

Benjamin Rosenbohm, som de fleste havde forventet ville vinde, stod få meter fra Kristian Kjærlund og Thomas Blachman i presserummet, hvor journalisterne defilerede rundt og forsøgte at dissekere dommere og deltageres oplevelse. Det 16-årige musikalske stortalent smilede og forsikrede, at det ikke var skuffelse, der havde ramt ham som det første, da afgørelsen faldt.

- Jeg er slet ikke skuffet, men jeg vil da gerne sige undskyld til alle dem, der har spillet penge på mig og tabt, sagde han med et grin.

- Nej, jeg er ikke skuffet. Jeg er enormt glad for den oplevelse, jeg havde her i Forum Horsens. Det var alt det, jeg har ønsket, siden jeg var fem år gammel, og jeg har fået den erfaring, jeg håbede at få. X Factor har været som en uddannelse for mig, og nu skal jeg videre med musikken, lød det fra Benjamin Rosenbohm.

Lidt derfra stod vinderen. Stadig fra snøvsen, som vært Sofie Linde på tv havde bemærket om hans ansigtsudtryk få minutter forinden. Med ét svar på mange af aftenens spørgsmål fra ivrige journalister: Jeg fatter det ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce