Annonce
Horsens

Kristen festival slog deltagerrekorden

Fredag var sidste dag på den kristne sommerlejr SommerOase, som for tredje år i træk havde slået lejr ved Bygholm Landbrugsskole. Foto: Søren E. Alwan
Den kristne festival, SommerOase, satte i år rekord med 6447 gæster på pladsen ved Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter, hvor den har haft hjemme i tre år.

Horsens: Den kristne festival SommerOase, som for tredje år i træk blev afviklet ved Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter, har med 6447 besøgende i løbet af ugen sat deltagerrekord.

Tallet tæller de cirka 3500 faste på pladsen, samt de mange gæster, der torsdag tog imod tilbuddet om et gratis besøg på festivalen, der blev afviklet i den forgange uge med sidste dag fredag.

Pladsen var i år blev udvidet for at kunne rumme endnu flere campingvogne og besøgende. - Vi er landet utrolig godt på Bygholm og er blevet hjemmevant her, fortæller generalsekretær Ruben Dalsgaard i en pressemeddelelse, hvor han udtrykker stor glæde over, at logistikken og de praktiske rammer fungerer.

Annonce

10 år ved Bygholm

De mange deltagere på SommerOase har brugt ugen på at fordybe sig i, hvem Helligånden er under temaet: Kraften fra det høje. - Vi har oplevet stor modtagelighed og begejstring fra deltagerne, hvor mange har taget nye skridt i deres tro på en levende Gud, siger Ruben Dalsgaard, der er meget tilfreds med indholdet af årets festival. Næste år rykker SommerOase igen ind på Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter med temaet "Kraften i det lave".

SommerOase har en aftale om at afvikle festivalen samme sted i 10 år efter 15 år ved Rudehøj Efterskole ved Odder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv stjal smykker og kontanter

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce