Annonce
Odder

Krisehjælp: Politikere smider halv million efter handelslivet

Der skal meget mere liv i gågaden og de øvrige handelsgader i Odder, når butikkerne så småt kan åbne igen. Derfor har politikerne fundet penge til formålet i den kommunale vækstpulje. Foto: Nicolai Andersen
Odders handelsliv skal have en kickstart ovenpå den dyre coronalukning. Derfor nikkede politikerne i økonomi- og erhvervsudvalget forleden ja til at bruge 500.000 kroner fra den kommunale vækstpulje.

Odder: Coronakrisen har haft stor betydning for handelslivet. Derfor var medlemmerne af kommunens økonomi- og erhvervsudvalg heller ikke i tvivl om at sige ja til at overføre 500.000 kroner fra den kommunale vækstpulje til det kommunale handelsliv.

- Vi vil gerne gøre noget for at sikre, at Odder fortsat er en attraktiv handelsby, siger borgmester Uffe Jensen.

Pengene skal blandt bruges til en medarbejder, som kan være med til at forberede genåbningen af handelslivet lokalt i Odder i takt med at coronarestriktionerne bliver lempet og at foråret forhåbentlig varsler en genåbning af samfundet.


Vi skal kunne prøve ting af, så vi fortsat har en attraktiv handelsby.

Uffe Jensen, borgmester


Der skal også være penge til kampagner for at handle lokalt, samt ekstraordinært at skabe aktiviteter, der kan tiltrække handlende, turister og gæster til kommunens handelsliv.

Målet er, at handelslivet i Odder hurtigt hjælpes i gang med at genvide den tabte omsætning fra nedlukningen.

Annonce

Styres i samarbejde

Hvordan pengene skal bruges og hvilke aktiviteter, der skal sættes i gang, skal styregruppen bestemme.

Styregruppen består af formandsskabet i henholdsvis UdviklingOdder og KøbOdder, udviklingschefen fra KøbOdder, direktøren for Kystlandet, kultur- og fritidschefen, koordinator for Bymidteforum, samt sekretariatschefen.

KøbOdder er også indstillet på at bidrage økonomisk til en styrket indsats for at kickstarte handelslivet.

Det er vigtigt for økonomi- og erhvervsudvalget, at der et tæt koordination mellem aktiviteterne til kickstart af handelslivet og aktiviteterne i regi af bymidteprojektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce