x
Annonce
Kultur

Krimien er sat på pause: Humoren og satiren får et nøk op i ny bog af Bøje Kristensen

Forfatter Bøje Aagaard Kristensen fra Vorbjerg har lagt krimien på hylden for en stund og i stedet kastet sig over hverdagshumoren i sin nye bog "Selvtægt - så kan de lære det". Arkivfoto: Morten Pape
Den lokale forfatter Bøje Aagaard Kristensen fra Vorbjerg er ude med sin tredje bog "Selvtægt - så kan de lære det". Modsat de to andre bøger, som var krimier, er der denne gang tale om en humoristisk bog.

Vorbjerg: Det begyndte med spændingsromanerne "Hvem slukkede lyset" og "Den retfærdige arving", og nu er den lokale forfatter Bøje Aagaard Kristensen ude med sin tredje bog "Selvtægt - så kan de lære det".

Med den nye bog er krimifortællingen lagt på hylden, og i stedet er der fokus på humor og absurditeter, som hovedpersonen, den tidligere oberst Brandt, roder sig ud i.

- Krimien er kun sat på pause. Men ligesom mine andre bøger er det noget, der har rumsteret rundt i mit hoved i lang tid, og nu skulle det bare ud. Min nye bog er noget helt andet. En humoristisk fortælling inspireret af virkelige hændelser tilsat uventede handlinger, frækheder, urimeligheder, gengældelse og selvtægt, siger Bøje Aagaard Kristensen.

Annonce
Først og fremmest håber jeg, læserne kan få et godt grin. Om nogen så kan udlede en morale, vil jeg lade være op til den enkelte.

Bøje Aagaard Kristensen, forfatter

Vil skabe orden i kaos

Hovedpersonen i bogen, den pensionerede oberst Wilhelm Brandt, har det meste af sit voksenliv boet med familien på landet. Efter en lang karriere i hæren og nogle år som coach og storyteller er han nu flyttet tilbage til byen sammen med sin kone, Elise. I hæren har oberst Brandt været vant til autoritet. At ordrer blev adlydt, og at man gjorde det, man skulle. Klare regler for, hvad der var rigtigt og forkert - og konsekvenser, hvis nogle gjorde noget, der var forkert. Oberst Brandt oplever nu i byen en dagligdag, hvor han synes, han ikke bliver behandlet korrekt. Hans autoritet er som forduftet. Han oplever mangel på orden. Han oplever mangel på respekt.

Vildledende reklame. Produkter, der ikke holder, hvad der loves. Ekspedienter uden faglig viden. Håndværkere, som snyder. Svineri. Snyderi. Trusler. Racisme!!?? Skal han finde sig i det?

- Oberst Brandt mener nej. Han opfatter det som en krigserklæring og går til modangreb. Han tager loven i egen hånd, siger Bøje Aagaard Kristensen.

Virkelige hændelser

- Du siger, at bogen er inspireret af virkelige hændelser - er det dine egne oplevelser? - Både mine egne og også oplevelser, mine venner har fortalt om. Situationer, hvor vi har følt os dårligt behandlet af "verden omkring os", men hvor vi har vendt den anden kind til. Mon ikke de fleste har oplevet situationer, hvor de har tænkt, at de blev behandlet urimeligt og at "dét er for groft". Bagefter har de så måske tænkt på, at de ikke skulle have vendt den anden kind til, men have gjort et eller andet.

- Den pensionerede oberst gør noget. Også ting, som jeg aldrig selv kunne finde på at gøre, siger Bøje Kristensen.

- Hvad vil du opnå med bogen? Er der en morale? - Først og fremmest håber jeg, læserne kan få et godt grin. Om nogen så kan udlede en morale, vil jeg lade være op til den enkelte.

Bogen "Selvtægt - så kan de lære det" kan købes gennem de fleste fysiske og online boghandlere eller på www.bod.dk/bogshop.

Om Bøje Aagaard Kristensen

Bøje Aagaard Kristensen er 64 år og bor i Vorbjerg ved Brædstrup.

Oprindelig uddannet bankmand, men har i flere år arbejdet som selvstændig finansiel rådgiver og kalder sig selv for autodidakt forfatter.

Bogudgivelser:

"l Bigi", børnebog, Saxo.com, 2017

"l Bigi Igen", børnebog, Saxo.com, 2018

"l Bigi Igen", igen, børnebog, Saxo.com, 2018

"l Hvem slukkede lyset", krimi, Books on Demand, 2018

"Den retfærdige arving", krimi, Books on Demand, 2019

"Selvtægt - så kan de lære det", Books on Demand, 2020

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Politiet og kommunen advarede om at besøge Den Genfundne Bro: - Hvis der havde været for mange her, var vi gået igen

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Horsens

Peter Sørensen om genåbning efter påske: Alle forældre ved besked på tirsdag klokken 12

Annonce