Annonce
Horsens

Krimi-forfatter skifter til ungdoms-romaner

Claus Hagstrøm udgav i 2016 krimien "Solstrejf", og sidste år fulgte "Måneskin". I begge romaner følger man konsulenten Kristian Wang, som opklarer forbrydelser med seksuelt afvigende motiver. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Horsensianske Claus Hagstrøm har også skiftet forlag og udkommer nu hos lokale Leatherbound.

Horsens: Claus Hagstrøm, horsensiansk forfatter med to krimier på værklisten, skifter nu spor. Onsdag 1. august udgiver han ungdomsromanen "Se nu stiger solen".

Også forlagsmæssigt går han nye veje, Mens de to krimier udkom hos Dreamlitt, står det nyetablerede Horsens-forlag Leatherbound bag den nye bog.

"Se nu stiger solen" er, skriver forlaget "en realistisk YA-roman (YA står for young adult, unge voksne, red.) om seksualitet, venskab og den første kærlighed, men også om mobning, udstødelse og ensomhed".

Ensomheden oplever hovedpersonen, 15-årige Sebastian, som er lidt en outsider i sin skoleklasse. Men en dag starter Tobias i klassen, "og det vender op og ned på alt. Hvorfor bobler det i maven, når han er i nærheden? Er Sebastian ved at forelske sig i sin nye bedste ven?", spørges der i forlagets oplæg.

Samme tilgang

Claus Hagstrøm, som ved siden af skriveriet arbejder som bibliotekar på Horsens Bibliotek, mener ikke, at springet fra hårdkogte krimier om seksuelle afvigere til ungdomsbøger er så stort.

Han benytter sig, siger han, af den samme socialrealistiske tilgang. "Problematikkerne er nok pakket ind i en anden genre, men det er stadig skrevet i et nutidigt sprog og med den virkelige verden som skueplads," har han bl.a. noteret på Facebook.

Som i krimierne er "Se nu stiger solen" skrevet i nutid, kapitlerne er korte, og Claus Hagstrøm har henlagt handlingen til virkelige lokaliteter.

- Så hvem ved - måske et fremtidigt projekt kunne være kriminalromaner, målrettet til unge, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce