Annonce
Livsstil

Kreativiteten blomstrer i floristens julebog

- ”Floristens Jul” er for alle, der elsker at være kreative. Den er nem at gå til, og idéerne er lette og poetiske, fortæller forfatteren Lars Jon. PR-foto: Cecilie Loulou Simonsen
Med sin nye bog ”Floristens Jul” håber florist Lars Jon, at læserne - unge som gamle - giver deres fantasi frit spil, både når det handler om at finde pynt i naturen og bagefter, når det skal bruges i juledekorationerne.

Florist Lars Jon er i efteråret udkommet med bogen ”Floristens Jul”, der er fuld af opskrifter på kreative juledekorationer i hans ånd.

- Bogen har været i pipeline i flere år. I år tænkte jeg, at nu skal det være, for folk har savnet en ny julebog fra mig. Bogen er baseret på mine idéer, som kan beskrives som lidt naive og forsimplede. Så alle kan være med. Man kan aldrig kopiere en dekoration 100 procent, men det handler også om at give den sit eget personlige touch, fortæller floristen, som holder af at formidle sit fag.

- Det sjove ved at arbejde i det her fag, er at der aldrig er noget, som er ens. Det kommer an på materialerne. Blomster og planter bestemmer selv, i hvilken retning, de vil gå. Jo mere naturligt, desto smukkere bliver dekorationer og buketter også, synes Lars Jon.

Annonce

Ud over butikken Flower Studio, der ligger på Store Kongensgade 118 i København, har han også en blomsterfarm og flere bogudgivelser bag sig. For fem-seks år siden skrev han for eksempel bogen ”Nordisk Jul”, der også bestod af opskrifter til dekorationer. Senere udkom han med en bog, der havde fokus på buketter og kranse.

Kærlighed til blomster

Lige så længe Lars Jon kan huske, har han været interesseret i blomster og planter. Det begyndte, da han var helt lille, hvor han legede med blomster i sandkassen. Da han blev syv-otte år, fik han sin egen have på Lolland, hvor han boede, indtil han var 18 år.

- Jeg har altid gerne vil arbejde med natur, kreativitet og mennesker, så det lå næsten i kortene, at jeg gik den vej, fortæller Lars Jon, som i dag har været 25 år i faget.

Han er uddannet blomsterdekoratør, men foretrækker at bruge titlen florist:

- Det er et fint klassisk ord.

Ligesom floristen selv som barn elskede at lade fantasien og kreativiteten råde, er det Lars Jons forhåbning, at ”Floristens Jul” inspirerer folk til at finde deres indre barn frem og tage børnene med ud i naturen.

- Min første julebog var mere mørk i forhold til ”Floristens Jul”. Den er mere børnevenlig og inviterer børnene med til at lege med naturen. Det er synd, at børn ikke er mere ude i skoven. Da jeg var barn, kunne vi få kæp til at være en tryllestav og lege hele dagen med den, fortæller Lars Jon, som synes, at naturen kan hjælpe en med at tænke ud af boksen.

”Floristens Jul”. PR-foto: Turbine Forlaget

Floristens Jul

21. oktober udkom ”Floristens Jul”. Den er på 265 sider, koster 249 kroner og er udgivet af Turbine Forlaget.

Bogen kan købes på hjemmesiden  www.larsjon.dk.

- En grankogle kan sagtens ligne et juletræ. En jordnød og visne grangrene kan blive forvandlet til Rudolf med den røde tud. På den måde kan du skabe et dekorationslandskab, hvor der heller ikke er nogen, der siger, at du ikke må bruge små plasticgiraffer og -elefanter. Den tankegang kan jeg godt lide; at julen ikke bliver tung. Den må gerne være legende, mener han.

En anden kæphest, som Lars Jon prøver at gøre op med, er julens farver.

- Julen er den årstid, hvor vi pynter allermest op. Det er ikke altid, at rød passer ind. Hvis man for eksempel elsker lyserød, hvorfor så ikke bruge den farve, fortæller floristen, som i fremtiden drømmer om også at skrive en festbog med nye idéer til, hvordan man pynter op til fest.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Annonce