Annonce
Hedensted

Kreative Karen Helene vokser op i Flemming: Jeg går efter at blive noget ved musikken

13-årige Karen Helene Skovgård Martinsen synger, spiller musik, gamer og læser japanske Manga-tegneserier. Hun bor i landsbyen Flemming sammen med mor, far og storebror Håkon. Foto: Søren E. Alwan.
13-årige Karen Helene Skovgård Martinsen bor sammen med sin mor, far og storebror i et svensk træhus i Flemming. Hun både synger, spiller musik, tegner, gamer og læser japanske manga-tegneserier, og er glad for at vokse op i rolige og trygge omgivelser.
Annonce

Flemming: Karen Helene Skovgård Martinsen bor i Flemming, er 13 år gammel og går på Rask Mølle Skole. I fritiden går hun meget til musikskole (Hedensted Kulturskole - red.) - faktisk hele tre dage om ugen. Her går hun til sangundervisning, synger i Rask Mølle Band og på kulturskolens ”Spirelinie” og spiller tværfløjte. Ellers går meget af hendes tid med at tegne, læse, game og lytte til musik. Familien, der bor i et svensk, præfabrikeret træhus på Skovglimt i Flemming, består ellers af en storebror, Håkon, på 15 år. Far Tommy Martinsen er fra Norge, indvandret til Flemming i 2005, og er gift med Christina Skovgård Martinsen, som er fra lokalområdet. Nærmere bestemt landsbyen Vrønding.

Og hvad går en skolepige fra Flemming så rundt og er optaget af, og hvordan har hun det med at vokse op i Flemming? Det satte avisen sig for at finde ud af en solbeskinnet og lun sommer-eftermiddag efter skoletid - om end lidt i skyggen af coronakrisen.


Musik betyder rigtig meget for mig. Jeg kan godt lide at synge og spille tværfløjte og går til musik og sang tre dage om ugen på kulturskolen i Hedensted.

Karen Helene


- Musik betyder rigtig meget for mig. Jeg kan godt lide at synge og spille tværfløjte og går til musik og sang tre dage om ugen på kulturskolen i Hedensted. Godt nok måtte vi nøjes med online-undervisning under coronakrisen, fordi vi i lang tid ikke måtte samles på skolen, men det var jo bare en periode, siger Karen Helene, der også godt kan lide at lytte til musik.

Annonce

Er vild med Billie Eilish

- Det får mig til at slappe af og kan redde min dag, hvis jeg er i dårligt humør. Jeg kan blandt andet rigtig godt lide Billie Eilish. Hun er en ny, ung sangerinde, som kan noget helt specielt. Jeg er virkelig blevet fanget af hendes sange, fortæller Karen Helene, der er glad for at bo i Flemming.

- Jeg kan godt li' naturen omkring byen, og at der ikke er så mange mennesker. Jeg kunne ikke bo i Aarhus eller København. Det er også rart, at vi bor tæt ved min mors familie. Da vi var mindre, kunne vi jo nemt blive passet, hvis far og mor skulle noget. Jeg har også to gode kammerater her på vejen, Marius og Andreas. Vi er nærmest vokset op sammen her på vejen, siger Karen Helene, der synes, at det værste ved Flemming er, at der ikke sker så meget i byen.

Karen Helene Skovgård Martinsen er 13 år gammel og bor i Flemming. En af hendes foretrukne fritidssysler er computer-gaming, hvor hun somme tider bruger disse Virtual Reality-briller. Foto: Søren E. Alwan

- Der er jo ingen forretninger mere, og efterskolen har vi jo ikke rigtig noget med at gøre, så der er da lidt stille, selv om det omvendt er godt, at her er rart og trygt, siger Karen Helene, der endnu ikke helt ved, hvad hun vil, når hun er færdig med folkeskolen.

- Allerhelst vil jeg være sanger eller musiker, men hvis ikke det kan lade sig gøre, så ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal. Jeg har ikke rigtig nogen plan B, så jeg går efter at blive noget ved musikken, siger Karen Helene, der også bruger en hel del tid på at game på sin computer.

Og for at gøre universerne i spillene mere levende bruger hun blandt andet VR-briller (Virtual Reality-briller - red.), når hun spiller. Favoritspillene er spil som "Beatsaber", "VR-chat", "Doki doki Litterature Club" og "Slime Rancher".

Annonce

Er en stor manga-fan

Japanske manga-tegneserier og -film er også en stor passion for Karen Helene, der skilter med det meget tydeligt via en markant lysdekoration på hendes værelse. "I AM AN OTAKU" står der med sort på en hvid, lysende baggrund, og det betyder ifølge Karen Helene, at hun er manga-fan.

Tour de Hedensted - Flemming

Flemming er en lille landsby i Hedensted Kommune, der ligger 14 km nord for Hedensted.

Flemming hører under Hornborg Sogn. Hornborg Kirke ligger i Hornborg cirka to km syd for Flemming.

Landsbyen domineres af Flemming Efterskole, som blev etableret i 1893. Skolens mange bygninger - blandt andet fire idrætshaller - fylder meget i bybilledet.

Flemming var en del af Horsens-Tørring Banen fra 1891 til 1962, da banen blev nedlagt. Stationsbygningen er bevaret på Flemmingvej 31.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Østjylland

Virolog om smitte blandt sejlere: - Derfor skal vi have forsamlingsforbud ned under 50

Annonce