Annonce
Odder

Kreativ skole søger skuespiltalenter

31. oktober åbner Den Kreative Skole to hold for teatertossede børn og unge i Odder. Pressefoto
I flere år har politikerne arbejdet på at få en kreativ skole i Odder. I Uge 36 starter så to teaterhold for børn.
Annonce

Odder: Teatertossede børn får nu muligheden for at dyrke deres indre skuespiller, når Den Kreative Skole starter teaterskole for alle kommunens skuespiltalenter.

- Her får man lov til at lege og leve sig ind i en fantasiverden. Udtrykke noget man ikke kan eller må i hverdagen. Her må vi være skøre, grimme, fjollede og overglade, siger Mariane Siem, som skal undervise på de to teaterhold.

De to hold bliver for børn i 3.-5. klasse (9-12 år) og 6.-9. klasse (12-15 år).


Børnene lærer at være den, som alle kigger på.

Mariane Siem, dramalærer


Igennem forskellige øvelser og lege skal deltagerne lære sig selv og hinanden at kende.

De skal arbejde med fællesskab, deres stemmer, musikalitet, rytme og bevægelse.

- De lærer at være den, som alle kigger på. De skal turde sige ja til at være en del af et fællesskab, som finder på. De skal turde selv at finde på og byde ind med deres idéer. Dét giver selvtillid, forklarer den 52-årige underviser.

Annonce

Stor erfaring

Mariane Siem er skuespiller og dramalærer og har 20 års erfaring med børneteater.

Mariane Siem har teatergruppen Aktanten i Aarhus og underviser børn i interaktivt teater og improvisation.

Mariane Siem er 52 år, skuespiller og dramalærer med 20 års erfaring med børneteater. Pressefoto

I arbejdet med teater handler det meget om opmærksomhed, koncentration og samarbejde, og det får deltagerne på Den Kreative Skoles teaterhold mulighed for at arbejde meget med.

- De lærer at være opmærksomme på helheden - både sig selv, deres medspillere og rummet, som de er i. De lærer at tale højt og vise ting tydeligt - vise, hvad de vil signalere med deres kroppe og gennem deres brug af stemmen, forklarer Mariane Siem.

Annonce

Laver selv forestilling

Begge hold slutter med en forestilling, som deltagerne selv er med til at skabe.

- Jeg lægger meget vægt på, at børnene og de unge er medskabende og får ejerskab. Det handler om at få skabt en forestilling sammen. De skal være en del af processen, fortæller Mariane Siem, som glæder sig meget til at høre alle idéerne.

- Vi er jo et helt nyopstartet projekt, så det er selvfølgelig ikke Broadway - med sminkeborde, flere rækker af kostumer og en stor scene. Vi skal være kreative og bruge vores netværk i forhold til materialer og udstyr. Men jeg er sikker på, at når vi mødes og har en fælles interesse for teater og lyst til at udvikle os, så bliver det rigtig godt, lover dramalæreren.

De to dramahold i Odder kommer til at foregå på Parkvejens Skole og vil tage halvanden time per gang. Holdene begynder mandag 31. august.

Børn, der gerne vil være med, kan sikre sig en plads ved at tilmelde sig på Den Kreative Skoles hjemmeside www.kreativskole-odder.aula.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Kvinde kørte op i anden kvinde

Horsens

Lars mener, at hans 150.000 burhøns har det fantastisk: Intet taler for at nedlægge produktionen

Annonce