Annonce
112

Kreativ århusianer stod klar med sine design-lamper, da krisen kom

Lampen He&She Light, som Frederik Pedersen står bag, leveres i enten eg, valnød eller røget eg. Stof-type vælger man også selv. Foto: Flemming Krogh
Frederik Pedersen havde netop sat sine første lamper til salg, da Corona-krisen satte ind. Det har dog ikke taget modet fra den kreative århusianer.
Annonce

AARHUS: Med enkle greb giver den unge århusianer, Frederik Pedersen, liv til sine sjove lamper. En træklods, et par arme og ben i jern, et tørklæde eller en butterfly og en glødepære øverst er de bærende dele i hans lamper.

Med sit nystartede firma He & She Light har Frederik Pedersen skabt en serie lamper, der kan bestilles efter hvilken træsort og udstyr, som kunderne foretrækker.

Timingen har dog ikke været optimal.

- Jeg havde fået alle godkendelser på plads og havde lanceret mine første lamper på Facebook og Instagram, da corona-krisen indtraf. Det havde jeg ikke forudset, fortæller Frederik Pedersen, som ikke mistede modet.

Udover at sælge sine lamper på nettet, havde Frederik Pedersen planlagt at tage rundt til designbutikker og lampeforretninger i Østjylland for at vise sine lamper frem. Den plan er sat på pause, men salget på nettet lever.

- Jeg har solgt omkring 20 lamper, siden landet lukkede ned, lyder det med en vis tilfredshed i stemmen fra Frederik Pedersen.

Navnet He & She Light giver mening, når man kigger nærmere på lamperne, der kan bestilles i forskellige træsorter. Den ene ’krop’ har lige sider, den anden har skrå sider, som med en smule fantasi minder om formen på en kjole.

Udover at have to slags ’kroppe’ giver enten en butterfly eller et tørklæde et mandligt eller kvindeligt udtryk.

Jeg havde fået alle godkendelser på plads og havde lanceret mine første lamper på Facebook og Instagram, da corona-krisen indtraf. Det havde jeg ikke forudset.

Frederik Pedersen

Annonce

Bruger rest-materialer

Materialerne er for det meste bæredygtige. Træet er rester fra en større produktion. Stoffet til lamperne henter Frederik Pedersen hos en møbelpolstrer, hvor han får en masse stofprøver gratis eller til spotpris.

Frederik Pedersen kan ikke leve af sine lamper. Firmaet indgår i hans uddannelse til handelsøkonom. På den måde er Frederik Pedersen i praktik i sin egen virksomhed. Til januar 2021 skal han lave en større opgave baseret på sit nystartede firma, som han skal op og forsvare.

- Der er nok at lave. Ved siden af arbejdet med at fremstille lamperne, laver jeg andre skoleopgaver, fortæller Frederik Pedersen, som ofte bruger et værksted hos sine bedsteforældre i Tranbjerg, når han skal lave lamperne.

Indimellem har Frederik Pedersens bedstefar også hjulpet til. Desværre er den mulighed lukket ned.

- Vi skal passe på hinanden og især de ældre i denne tid, så jeg er ikke tæt på mine bedsteforældre, siger Frederik Pedersen, som indtil videre har sit eget lager af lamper hjemme i lejligheden i Ceres-byen i Aarhus.

He&She Light

Lamperne fra He&She Light koster 899 kroner stykket. Tager man et sæt koster det 1699 kroner. Prisen er inklusiv pære.

Som noget nyt tilbyder Frederik Pedersen, at man kan få graveret navn ind i lamperne, så de bliver mere personlige. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce