Annonce
forside

Krav om forvaring til farlig bosnier: Tiltalt for tre voldtægter

Et nævningeting ved Retten i Hillerød skal afgøre, om en mand fra Bosnien skal idømmes forvaring og udvises for voldtægter og anden kriminalitet.

En 33-årig mand er så farlig for sine omgivelser, at anklagemyndigheden kræver indespærring på ubestemt tid.

Eksperterne i Retslægerådet anbefaler, at Retten i Hillerød idømmer en 33-årig mand fra Bosnien indespærring på ubestemt tid i form af forvaring.

Manden er blandt meget andet tiltalt for at have forgrebet sig seksuelt på tre kvinder, der aldersmæssigt kunne have været hans mor.

- Han har åbenbart en foretrukken aldersgruppe. Det er hans modus. Han har også haft en relation til ofrene, men ikke en kærestelignende relation. Måske har han mødt dem på en restauration, har efterforskningsleder Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi sagt undervejs i efterforskningen.

Nu er efterforskningen forbi, og anklageskriftet ligger klar.

Heri kan man læse, hvordan den tiltalte har været på spil både i Jylland og på Sjælland. Mere præcist ved Brædstrup, Frederiksværk og Hundested.

Det første overgreb fandt sted natten til 22. juli 2017 på en parkeringsplads ved Gudenåen. Her skal den tiltalte have tvunget en 55-årig kvinde til sex og have forsøgt at voldtage hende.

Godt to måneder senere var gerningsstedet ligeledes en parkeringsplads og offeret en kvinde på 55. Under påskud af at ville give hende hash skal den 33-årige have lokket offeret ind i en bil i Frederiksværk.

Inde i bilen blev kvinden både tvunget til oralsex og til at lade sig voldtage, hævdes det i anklageskriftet.

Den efterfølgende dag - 27. september 2017 - var turen kommet til en kvinde på 66. Sammen med en medgerningsmand trængte den 33-årige klokken 18.30 ind hos kvinden i hendes hjem i Hundested.

Ifølge tiltalen forlangte mændene tilbagebetaling af et beløb på flere tusinde kroner, som kvinden slet ikke skyldte, og på et tidspunkt skal bosnieren have skubbet den 66-årige omkuld på sofaen og voldtaget hende.

Da den tiltalte et par dage senere blev anholdt og stillet for en dommer, erkendte han at have haft sex med kvinderne. Imidlertid hævdede han, at det er sket frivilligt.

- De kvinder kunne jo være din mor, er du ligeglad med det?, spurgte anklager Margit Wegge i den forbindelse ifølge Ekstra Bladet.

- Ja, fuldkommen, skal den sigtede have svaret.

Ud over overgrebene er den 33-årige tiltalt for en række mindre forhold om tyveri, bedrageri, databedrageri og underslæb.

Retten i Hillerød har afsat seks retsdage til sagen med start 16. august. Dommen ventes 3. september. Ud over forvaring kræves den tiltalte udvist.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: YouSee fyrer op under vigtig debat om tv-pakker

Det er noget af en hvepserede, tv-udbyderen YouSee har stukket fingrene i de seneste dage. Beslutningen om at smide Discovery-kanaler - Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og Eurosport 1 og 2 - ud af tv-pakkerne fra årsskiftet berører cirka en million danskere, og det er især store sportsbegivenheder, der sætter fut i debatten. - I kan vælge Discovery blandt vælg selv-kanalerne, lyder det fra YouSee, men måske har de gjort regning uden vært: Tv-krigen eskalerede nemlig i aftes, da Discovery gik på banen med annoncer rundt om FC Københavns fodboldkamp i Europa League, hvor der blev opfordret til at vælge Stofa og en række andre aktører i stedet for YouSee - og at der i øvrigt ikke er gang i forhandlinger parterne imellem. Dansk Boldspil Union og Danmarks Idrætsforbund advarer om tab af nationalt tv-arvegods, når vigtige landskampe og dele af OL-dækningen forsvinder for mange. - I har selv solgt jer til privatkanalerne for ussel mammon, lyder modsvaret fra mange, og det argument er fair - med modifikationer. For eksempel er det ikke DBU, der sidder med rettighederne til EM-kvalifikationskampe. De forhandles fra centralt hold i det europæiske fodboldforbund UEFA. Alligevel må idrætsforbundene vedkende sig en del af ansvaret for deres interesseorganisationers valg. Striden åbner en anden spændende diskussion: Har tv-pakker så overhovedet en fremtid? Antenneforeningerne argumenterer med, at de på vegne af tusindvis af medlemmer skaffer kanalerne langt billigere, end hvis vi alle selv satte pakker sammen. Omvendt er jeg en af dem, der har 70+ kanaler i min store tv-pakke, og et konservativt bud er, at jeg aldrig er forbi de 40 af dem. Og er det ikke sådan med sport, at hver gang, man siger til sig selv: Nu har jeg de kanaler, jeg skal bruge, for at se AC Horsens, åbner der en ny...? En krølle på halen er, at de fleste børn og unge i dag er flintrende ligeglade med kanalpakker og flow-tv. De finder alt på YouTube og streaming-tjenester, så måske dør denne diskussion af sig selv om føje år.

Annonce