Annonce
Horsens

Kildens afløser rejser sig: Kranen sætter et evigt mærke til eftertiden

Den 40 meter høje kran står inde i bygningen og skal selvfølgelig fjernes, inden der kommer tag på. Her ses bygningen fra syd, hvor de højeste elementer udgør scenens bagvæg i den nye multihal. Foto: Morten Pape
I Kildegade rejser Kildens afløser sig med hastige skridt, så Sct. Ibs Skole kan tage den nye skolebygning i brug til skoleåret 2021/22.
Annonce

Horsens: Den 40 meter høje, blåhvide kran rejser sig strunk op af skolebyggeriet i Kildegade, hvor Sct. Ibs SKole er ved at bygge en ny bygning som erstatning for den nedbrændte Kilden.

Det har krævet en særlig løsning at få kranen på plads. Typisk står den i det fri på byggepladsen, men det var ikke muligt på grunden i den gamle midtby, hvor pladsen er trang.

- Parkeringområdet syd for skolen duede ikke, fordi grunden skrånede for meget, fortæller skolens leder Dan Ingemann Jensen.

I stedet står kranen nu inde i skolebyggeriet, hvor der er støbt et fundament, der kan bære kranen, som løfter elementer og byggemateriale på plads.

- Betonen vil blive efterladt for eftertiden, fortæller skolens leder.

Den indvendige kran giver også den udfordring, at den skal fjernes, inden bygningen lukkes med tag.

- Da mangler vi stadig at få den sidste trappe ind, som spænder over 13 meter, siger Dan Ingemann Jensen.

Men det er der selvfølgelig fundet en løsning på.

Vi er lige præcis der, hvor vi skal være med byggeriet.

Dan Ingemann Jensen, skoleleder

Annonce

Røde musten til bybilledet

Status er, at der er støbt gulv til forbindelsen mellem fløjen fra 1996 på den eksisterende skole og forhallen i den nye skolebygning, hvor forhallen ligger i niveau med Kildegade.

Kigger man nærmere efter, kan man også se placeringen af den nye multisal, som man får adgang til via en trappe fra forhallen. Der er rejst elementer til scenens bagvæg, som lige nu er det højeste punkt i bygningen. I næste uge rejses næste sektion af elementer. Når alle etager er på plads, er der to etager over gadeniveau mod Kildegade.

- Vi er lige præcis der, hvor vi skal være med byggeriet, lyder det med tilfredshed fra skolelederen.

Efter sommerferien skal der mursten på bygningen - og glaspartier. Murstenene er i en varm, rødlig nuance. De er udvalgt med ønske om, at de skal passe godt ind i bybilledet.

Planen er, at bygningen skal lukkes inden efteråret, så arbejdet kan fortsætte uafhængigt af vejr og vind.

Annonce

Samler udskolingen

Byggeriet griber ind i skolelivet. Byggepladsen har taget en bid af skolegården og parkeringspladserne, og byggeriet giver også noget larm.

- Selvfølgelig forstyrrer det, men vi finder ud af det, siger Dan Ingemann Jensen.

Byggeriet er også årsag til, at Kildegade er spærret for gennemkørsel for biler frem til midten af august - dog kan man køre ind på Kildegade fra øst og dreje op ad Møllegade, hvis man er i bil.

Men der er til gengæld rigtig meget godt at se frem til. Den nye skolebygning tages i brug, når skoleåret 2021/2022 går i gang. Det er godt tre år efter, at Kilden brændte. Tre år, hvor behovet for plads er suppleret med midlertidige løsninger.

Det bliver der sat punktum for, når den nye bygning tages i brug. Ud over at rumme multisal og kantine rummer den nye bygning så mange klasseværelser, at alle eleverne i overbygningen endelig bliver samlet i én bygning. En mulighed, skolen ikke tidligere har haft rammerne til.

Så er der støbt gulvt til den gang, der forbinder den eksisterende skolebygning med den nye, hvor der også er støbt gulv til forhallen. Foto: Morten Pape
Sådan ser skolens tegning ud af det færdige byggeri, som skolen venter at tage i brug til skoleåret 2021/2022 - godt tre år efter, at Kilden brændte ned.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce