Annonce
Kultur

Kraftigt Aarhus-aftryk til årets Melodi Grand Prix: Mød deltagerne her

The Cosmic Twins, Alec og Chris Andreev, er opvokset i Stavtrup. De medvirker i årets Melodi Grand Prix med en sang skrevet af en af musikkonkurrencens veteraner, Lise Cabble. Foto: Morten Rygaard
Aarhus har gode vinderchancer, når årets udgave af det danske Melodi Grand Prix løber af stablen 6. marts. Hele to af de i alt otte medvirkende sange har rod i Smilets By. The Cosmic Twins og Emma Nicoline dyster om at blive det danske bidrag.

AARHUS: Corona spiller også i år ind på afholdelsen af det danske Melodi Grand Prix.

Sidste år blev showet vist fra en gabende tom Royal Arena uden opbakning fra de 10.000 publikummer, som ellers havde købt billet.

Heller ikke i år er det muligt at invitere Grand Prix-glade gæster med til showet 6. marts, og derfor har DR valgt at holde Dansk Melodi Grand Prix i Studie 5 i DR Byen, hvor en digital væg fyldt med seere vil skabe liv i studiet.

Annonce

DRs musikkyndige fagjury har udvalgt otte sange og artister, der udgør feltet ved Dansk Melodi Grand Prix 2021.

I år er det alene seerne, der sider med de vigtige stemmer - både når der i første omgang skal sendes tre sange videre og senere på aftenen, når det skal afgøres, hvilken sang der skal repræsentere Danmark til Eurovision Song Contest i Rotterdam.

Lokalt bidrag

Tvillingerne Alec og Chris Andreev, der er opvokset i Stavtrup, har erfarne kræfter med i ryggen.

Deres sang er skrevet af Lise Cabble, der gennem tiden har skrevet fire vindersange til Melodi Grand Prix, blandt andet sidste års "Love Is Forever" og "Only Teardrops", der vandt det internationale Melodi Grand Prix.

De to brødre laver musik under navnet The Cosmic Twins. De har udgivet en EP og har optrådt til flere shows i hele landet, ligesom de også tidligere har deltaget i DR-programmet "Live".

Bandnavnet har Chris og Alec hentet inspiration til det billede, som deres amerikanske far malede til dem, da de lige var blevet født.

- Som ung flyttede vores mor til USA for at finde livet. Hun fandt vores far, som hun blev gift med. Da hun blev gravid, valgte hun at flytte tilbage til Danmark, fortæller brødrene, der også har amerikansk statsborgerskab.

Maleriet fik de, da deres far gik bort i 2013.

- Derfor lå navnet lige for næsen af os. Vi har altid bare heddet tvillingerne alligevel, så det var oplagt at bruge det i navnet, siger Chris.

- Samtidig var det også en hyldest til vores far. 'Cosmic' er for os en fællesskabsfølelse, og noget som er større end os selv, siger Alec.

Annonce

En profeti

De har spillet musik siden 8.-9. klasse på Højvangskolen i Stavtrup, hvor de brugte al deres tid i musiklokalet.

- Vi startede ud med computerspillet "Guitar Hero" og syntes, det var det vildeste at drømme sig væk på de store scener. Det udviklede sig til, at vi lavede et band for ikke bare at spille på skærmen og begyndte at gå til undervisning: Og så var vi 'hooked', griner Alec.

De to 25-årige brødre har altid været vilde med Melodi Grand Prix og har fulgt med på tv, siden de var små.

- Vi har altid set det som en kæmpe fest og hyldest til musikken. Og så elsker vi det ekstraordinære sceneshow, som er 'over the top', siger Chris.

I tiden på Viby Gymnasium var de to altid med i gymnasiets MGP.

- Vi er altid blevet fortalt, at vi var gode til at levere et show, og mange har syntes, at vi havde en snert af Melodi Grand Prix i os, men vi har aldrig tænkt tanken om at være med. Derfor er det lidt som en profeti, der går i opfyldelse, og det virker helt surrealistisk at skulle være med i det nu, siger Alec, der håber, at det kan blive et springbræt til en international karriere.

Sangen "Silver Bullet" sender en kærlig tanke tilbage til 1980erne og handler om ulykkelig kærlighed.

- Vi har prøvet at ramme noget vi kalder 'dance-crying', hvor det er en hårfin balance mellem hjertesorg og fest. Der er mega-meget gang i den. Man kan danse, men man kan også komme til at græde, siger Chris, der glæder sig til at fyre den af 6. marts.

Annonce

Vild tid for Emma Nicoline

Emma Nicoline fra Aarhus har aldrig haft så travlt, som i det seneste halve år.

Ikke nok med, at hun skal optræde med sin sang "Står Lige Her" i Melodi Grand Prix, hun er også ved at indspille en EP sammen med producer Jeppe Pilgaard i Årslev.


Med min musik vil jeg gerne bevæge folk og motivere dem til at få det bedre, fordi jeg også selv har været mange ting igennem

Emma Nicoline, deltager i Melodi Grand Prix


Da hun blev spurgt, om hun ville være med i dette års Melodi Grand Prix, troede hun først, det var en spøg.

- Det var et meget interessant tilbud, som jeg gerne ville være med til. En måned efter fik jeg en pladekontrakt, så det hele har været enormt overvældende, siger hun.

Emma Nicoline kommer fra Aarhus og medvirker i Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Står Lige Her", som hun håber kan bringe nærvær og nerve ind i årets musikdyst. PR-foto

Sangen "Står Lige Her" beskriver hun som "en rigtig fest sang". Den er skrevet som et kærligt opråb til en veninde, som trængte til et skud selvtillid.

- Hun aldrig helt forstået, at hun var god nok. Så jeg tænkte, at hvis jeg skrev en sang til hende, kunne det være, at hun forstod det, siger Emma Nicoline, der håber, at det er en sang, mange andre kan relatere til.

- Med min musik vil jeg gerne bevæge folk og motivere dem til at få det bedre, fordi jeg også selv har været mange ting igennem og allerede som 24-årig har haft et turbulent liv, fortæller Emma Nicoline.

Annonce

Styrket ud af ulykke

Hun er vokset op i Aarhus som ene pige mellem fem brødre.

- Der var lidt for meget testosteron, hvor man nogle gange skulle skrige for at få opmærksomhed, siger Emma Nicoline, der flyttede hjemmefra, da hun var 15 for at få lidt ro.

Hun tog på musikefterskolen Mellerup, der var med til at vække interessen for musik endnu mere.

En karriere inden for musikken var dog lige ved at blive stoppet, da hun for fem år siden var ude for en alvorlig trafikulykke.

- Jeg var med i bilen, da min kammerat syntes, vi skulle køre hurtigt i et højresving. Vi ramte ind i en taxa og en lygtepæl. Det resulterede i, at jeg både fik piskesmæld, en nakkeskade og en hjerneskade. Men jeg vil ikke snydes for gode oplevelser og et godt liv, så jeg prøver at ignorere, hvordan jeg har det, for jeg vil være ulykkelig, hvis jeg ikke kunne udleve drømmen til fulde. Jeg vil ikke lade mig begrænse, lyder det viljestærkt fra den unge sangerinde, der føler, at hun er kommet styrket ud på den anden side.

Annonce

Arven fra 80'erne

Nu er hun klar til at gå på scenen i dette års Melodi Grand Prix med en sang, der spiller på arven fra 80'ernes og 90'ernes poplyd.

- Den vil jeg gerne have tilbage i dansk musik, der i mange år har været præget af rap. Det er der ikke noget galt i, men jeg håber at min musik og tekster kan bevæge folk og give mere end bare et godt beat, siger Emma Nicoline, der mener at tekstuniverset er lige så vigtigt som musikken:

- Jeg elsker det danske sprog og synes, det er ærgerligt, der er så lidt dansksproget musik. Det vil jeg gerne være med til at ændre på.

Melodi Grand Prix 2021

De otte sange og artister i årets udgave af Melodi Grand Prix, som sendes 6. marts på DR1:

  • "Hvileløse hjerter" – Nanna Olivia
  • "Øve os på hinanden" – Fyr & Flamme
  • "Højt over skyerne" – Chief 1 & Thomas Buttenschøn
  • "Everything is alright" – Mike Tramp
  • "Abracadabra" – Claudia Campagnol
  • "Silver Bullet" – The Cosmic Twins
  • "Står Lige Her" – Emma Nicoline
  • "Beautiful" – Jean Michel

Du kan allerede nu lytte til alle numrene på dr.dk/grandprix og på Grand Prix-appen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce