Annonce
Ikast-Brande

Kraftig stigning i antallet af underretninger

Tabellen viser udviklingen i antallet af underretninger fra 2014 til 2019. Tværkommunale underretninger er underretninger fra andre kommuner, når en familie flytter til Ikast-Brande Kommune. Tabel: Ikast-Brande Kommune
Flere bekymrede underretninger om mulig mistrivsel blandt børn og unge.
Annonce

Ikast/Brande: Kommunens børne- og undervisningsudvalget fik på sit seneste møde en orientering om antallet af underretninger om børn i mulig mistrivsel. Antallet af underretninger er steget markant fra 2018 til 2019 - nemlig fra i alt 731 underretninger i 2018 til 843 i 2019.

En underretning er en henvendelse om bekymring for et barns eller en ungs trivsel og udvikling. Det kan være en oplysning om bekymring fra en fagperson eller en privat borger. Alle har pligt til at underrette, såfremt man har denne bekymring for et barn eller en ung, men ansatte, der arbejder med børn og unge, har en særlig pligt.

Der er ingen krav til formen i en underretning. Der kan underrettes telefonisk eller skriftligt. Der kan også underrettes anonymt.

Der er som nævnt fra 2018 til 2019 en forholdsvis stor stigning i det samlede antal underretninger, men antallet er dog lavere end i 2017, hvor det nåede op på 920.

På antallet af underretninger fra private personer er der en forholdsmæssig stor stigning også i forhold til 2017 - fra 89 til 117. Forvaltningens kommentar til tallene er, at der traditionelt er udsving fra år til år, og tallene fra 2019 vurderes ikke at kræve særlig opmærksomhed.

Annonce

Tv-udsendelser forøger antallet af underretninger

Formanden for børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard (DF), forklarer, at der typisk ses stigninger i private borgeres henvendelser, når der har været spot på det i medierne, og når der har været omtale af konkrete børnesager i fjernsynet.

Hans opfattelse er, at borgerne nu, i modsætning til tidligere, er obs på pligten til at underrette, og at det ikke mere er et tabu. Han slår fast, at det er bedre at underrette en gang for meget end en gang for lidt.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce