Annonce
AC Horsens

Kortegaard stopper i AC Horsens

Thomas Kortegaard stopper i AC Horsens for at blive efterskolelærer. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Den tidligere spiller og nuværende assistenttræner bliver efterskolelærer på Hou Maritime Idrætsefterskole.
Annonce

Horsens:  De seneste 13 år har Thomas Kortegaard været en fast bestanddel af AC Horsens, men med udgangen af juli er det slut.

Han måtte stoppe sin aktive karriere i efteråret på grund af eftervirkningerne af et kræftforløb, og siden har han fungeret som assistenttræner.

Der var også lagt op til, at samarbejdet skulle forlænges, men nu har Thomas Kortegaard i stedet valgt at kaste sig over lærergerningen. Han er i fuld gang med lærerstudiet, og nu kommer han også til at udøve det i praksis som lærer på Hou Maritime Idrætsefterskole.

- Jeg er uddannet dansk- og idrætslærer, og jeg kommer selvfølgelig til at være en del af skolens fodboldlinje. Det glæder jeg mig til, siger Thomas Kortegaard.

Han kommer på den måde til at gå i fodsporene på Mads Riper, der også valgte at blive efterskolelærer efter sin tid i AC Horsens.

Tidligere på året var der tale om en forlængelse af kontrakten med AC Horsens.

- Første step i den slags er jo, at begge parter skal mene, at det er en god ide. Hvis det kun var op til Bo Henriksen, kunne det også være endt sådan, men nu kom jobbet som lærer på tale, og så valgte jeg at takke ja til det, siger Thomas Kortegaard.

Annonce

Oldboys fodbold

AC Horsens skal skære ned på budgettet omkring klubbens superligahold, så derfor lå det i kortene oven på den udmelding, at der ikke ville være råd til en assistenttræner udover Mads Lyng.

- Jobbet som lærer har spiret i mig i et stykke tid, så nu var tiden og timingen den rette med det job, som jeg har fået, men jeg er glad for, at jeg nåede at få en tid som assistenttræner, så jeg har fået den del af fodboldverdenen med. Som fodboldspiller lever du lidt i en klokke, hvor man tror, at det hele kommer af sig selv, siger Thomas Kortegaard.


Det er to gange 35 minutters kamp og to gange 35 minutter med øl bagefter. Det er meget hyggeligt, og det bliver ikke til mere end det for mit vedkommende.

Thomas Kortegaard om at spille oldboys-fodbold


- Det var hårdt, da jeg måtte stoppe som spiller, og nu er jeg klar til et nyt kapitel i mit liv, siger Thomas Kortegaard, der næsten har lagt fodboldstøvlerne på hylden.

Han har meldt sig på et oldboyshold i Virup, hvor han bor.

- Det er to gange 35 minutters kamp og to gange 35 minutter med øl bagefter. Det er meget hyggeligt, og det bliver ikke til mere end det for mit vedkommende, siger Thomas Kortegaard.

I sin aktive karriere nåde at han at dække mange pladser i AC Horsens, men oldboys-karrieren har allerede givet nye udfordringer.

- Vi manglede en målmand, så som ny mand måtte jeg tage handskerne i det første kvarter. Jeg lukkede kun en enkelt mål ind, smiler Thomas Kortegaard, der i AC Horsens blev brugt på alle andre pladser end målmandsposten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce