Annonce
AC Horsens

Kortegaard jagter spilletid - igen

Thomas Kortegaard skal igen kæmpe en hård kamp for at få spilletid i forårets kampe. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den rutinerede AC-spiller skal via sin alsidighed igen på jagt efter den åbning, som kan give ham spilletid i forårets kampe.

Horsens: Hvor skal Thomas Kortegaard spille i foråret? Det er et åbent spørgsmål, og det handler ikke om, at den rutinerede spiller er på jagt efter et udenlandsk eventyr. Det handler helt konkret om, hvor på banen, at han kan snige sig til spilletid på AC Horsens' superligamandskab.

I efteråret blev han brugt som Bo Henriksens redningsplanke i en del kampe, og det gav spilletid både som back, som kant og i midterforsvaret. Det blev til 10 kampe ud af 20 mulige for Thomas Kortegaard, der har rundet 300 førsteholdskampe for AC Horsens, og dermed med afstand er den spiller i den nuværende trup, som har spillet flest kampe for klubben.

- Tiden må vise, hvor jeg kommer til at spille, men jeg skal nok få spillertid, og så er det ikke afgørende, om det blive som back som i begyndelsen af efterårssæsonen, eller som kant, som jeg spillede i de sidste kamp, siger Thomas Kortegaard.

- Jeg ser det som min styrke, at jeg kan dække så mange forskellige pladser. Bo Henriksen ved, hvad jeg står for, og hvad han får, når han sender mig på banen, og så er det ikke afgørende, hvor jeg spiller, siger AC-spilleren.

Annonce

Konkurrencen om pladserne er kun godt for os alle og for klubben. Grunden til, at det alligevel er lykkedes for mig at spille en del kampe er, at jeg ikke har sat mig fast på at spille en bestemt position.

Thomas Kortegaard

Hårdere konkurrence

Han har som mange andre i førsteholdstruppen mærket, at konkurrencen om spilletiden er blevet øget markant gennem de to seneste sæsoner.

- Det er kun godt for os alle og for klubben. Grunden til, at det alligevel er lykkedes for mig at spille en del kampe er, at jeg ikke har sat mig fast på at spille en bestemt position, siger Thomas Kortegaard, der også sad ude i en del af efterårets kampe på grund af skader.

AC Horsens mister senest til sommer anfører Mathias Nielsen, og dermed mangler der en spiller i midterforsvaret, hvis han skifter allerede nu, og Bo Henriksen ikke henter en direkte afløser ind.

- Det blander jeg mig ikke i. Jeg har spillet de forskellige positioner bl.a. i midterforsvaret tilpas mange gange til, at jeg er tryg ved at spille dem, og så er det op til Bo Henriksen at bestemme, hvordan kortene skal blandes. Han har gennem de seneste mange transfervinduer vist, at vi altid ender med et slagkraftigt hold, når vinduet lukker, siger Thomas Kortegaard.

Han gik på juleferie med en skade i den ene fod. En sene ved hælen har drillet.

- Det gik ikke over i løbet af pausen, så nu har jeg været på en medicinsk kur. Målet er, at jeg kan træne fuldt med i træningslejren i næste uge i Tyrkiet. Det var også derfor, at jeg ikke var med omkring træningskampen mod FC Fredericia. Der var ingen grund til at løbe en risiko, siger Thomas Kortegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce