Annonce
Hedensted

Kort efter genåbning: En afklaret Gunilla drejer nøglen om efter 21 år

Siden 18 års alderen har Lone Thomsen været vant til at kunne finde sit tøj på arbejde. Nu skal hun i en alder af 46 år igen til at være almindelig forbruger. Arkivfoto: Morten Pape

Et misforhold mellem indtægter og udgifter får 46-årige Lone Thomsen til at lukke sin dametøjsbutik på Bredgade. Det sker med opløftet stemning og en glæde over, at hun i så mange år kunne tilbringe dagligdagen med en lykkelig beskæftigelse.

Hedensted: Når kalenderen rammer december, har 46-årige Lone Thomsen to gange på et års tid prøvet at afslutte et ophørsudsalg.

Der er dog en enkelt altafgørende forskel, fra hun i juni 2017 første gang drejede nøglen for sin dametøjsbutik Gunilla på Østerbrogade, og til hun inden længe gentager øvelsen på dittoen på Bredgade.

Dengang var hun ikke klar til at sige farvel til sit nu 21 år gamle barn, hvorfor det blev genåbnet i mindre lokaler og til lavere husleje. Men denne gang er det uden skyggen af tvivl, fortrydelse eller skuffelse, hun gør klar til at sige farvel til kunderne frem for på gensyn.

- De kloge vil nok sige, at jeg bare skulle være forblevet lukket i første omgang, men som alt andet i livet, skal man gennem nogle faser, inden man føler sig helt klar. Det var jeg ikke dengang, for jeg havde stadig en lyst og energi og tro på, at det kunne lade sig gøre. Nu er jeg heldigvis der, hvor jeg er lykkelig over de mange år, jeg fik, og ikke sur over, det ikke blev til 40, siger Lone Thomsen.

Hun peger blandt andet på det stigende netsalg som den altoverskyggende grund til, at butikken ikke længere kan køre rundt. Hun forsøgte i nethandlens spæde begyndelse at hoppe med på bølgen.

- Men det er jo heller ikke det, jeg vil. Jeg har nydt at møde folk og snakke om børnenes konfirmationer eller sommerferien til Thailand, så jeg ville aldrig kunne stilles mig ved at tilbringe dagen i et baglokale med at pakke ordrer, siger Lone Thomsen.

Annonce

Gunilla har aldrig givet mange penge, men det er heller ikke sådan, jeg vil måle mit liv. Livet handler om at være glad for, hvad man laver og har prøvet - og på den konto kunne jeg ikke være rigere.

Lone Thomsen, Gunilla
På onsdag begynder ophørsudsalget, og senest i midten af december lukker Gunilla efter 21 år i Hedensted. Arkivfoto. Morten Pape

Nyt barn i familien

Når Lone Thomsen denne gang er fuldt afklaret med at lukke Gunilla, skyldes det også, at planen for fremtiden er klar.

Allerede før hun sprang ud i livet som selvstændig butiksejer, var hun i gang med at blive godkendt som fuldtids plejemor. Hun er netop blevet godkendt efter en ny proces og afventer et plejebarn, som skal bo sammen med hende og hendes ægtefælle samt to aflastningsbørn i et nyindkøbt hus i Egtved.

- Jeg vender tilbage til det, jeg egentlig påbegyndte for 21 år siden. Det lyder lidt frelst, men jeg har altid følt mig draget af at arbejde med nogen, der har det svært, og hvor man kan se, man gør en forskel. Det giver mening for mig, siger Lone Thomsen, og fortsætter:

- Jeg har altid beskæftiget mig med det, jeg har lyst til - og det fortsætter jeg med.

Det er primært på grund af det stadigt stigene netsalg, der ikke længere er balance mellem indtægter og udgifter i Gunilla. Derfor trækker Lone Thomsen stikket, mens det stadig er sjovt. Arkivfoto: Morten Pape

Tilbage som menig forbruger

Ud over at miste den daglige kontakt til mangeårige stamkunder, forudser Lone Thomsen, at den største omvæltning bliver pludselig at skulle købe sit tøj som ganske almindelig kunde.

- Det har jeg ikke prøvet, siden jeg var 18 år. Og jeg bliver sikkert også hammer nærig over ikke at kunne få tøjet til indkøbspris længere. Omvendt skal jeg til at gå hjemme, så der er brug for andet end de smarte trøjer og de højhælede sko, der i forvejen er i skabene - måske jeg på falderebet skal finde til en leverandør og få tilsendt en masse varme sweatshirts, et par kondisko og noget joggingtøj, griner Lone Thomsen.

Lukkesalget begynder officielt onsdag, og senest i midten af december bliver butikken lukket for sidste gang.

Det er ikke mere end et års tid siden, Lone Thomsen genåbnede sin dametøjsforretning Gunilla i Hedensted. Nu må hun endnu en gang lukke, men det er uden skyggen af sure miner eller skuffelse. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce