Annonce
Horsens

Kor, pianist og jazz-kendis mødes i salme-smeltedigel

Hans Petersen (t.v.) pianist og organist ved Christianskirken i Fredericia, udgør sammen med den anerkendte jazz-saxofonist Christian Vuust Den Danske Salmeduo. PR-foto: Martin Dam Kristensen
Annonce

Horsens: Julens gudstjenester blev aflyst, og salme-sangen forstummede i Horsens' kirker. Nu tager Vor Frelsers Kirke og musikforeningen Jazzhors snart revanche.

Kirke og forening er gået sammen om en nytårskoncert, der 17. januar præsenterer en salme-smeltedigel med deltagelse af Den Danske Salmeduo og ensemble-koret Gaia.

Den Danske Salmeduo består af den fredericianske pianist Hans Esbjerg og den anerkendte jazz-saxofonist og komponist Christian Vuust.

Duoen har eksisteret siden midten af 1990'erne og har mange hundrede koncerter og adskillige albumudgivelser bag sig - senest "Du Skønne Land", der tager afsæt i genforeningen med Sønderjylland, hvis 100-års-jubilæum er blevet fejret i år.

Det aarhusianske vokalensemble Gaia - der har over 30 år på bagen - er ikke mindre rutineret.

Ensemble-koret Gaia kaster sig gerne ud i et repertoire, der breder sig over genrer og perioder. PR-foto

Sangerne har et erklæret mål om at synge sange, som i deres optik for sjældent finder vej til et publikum, og ensemblet lader sig ikke afgrænse af stilarter eller perioder, oplyser Jazzhors.

Ved nytårskoncerten 17. januar kl. 15 i Vor Frelsers Kirke er overskriften "Under den nordiske himmel", og repertoiret vil veksle mellem traditionelt nordiske toner og Den Danske Salmeduos egne kompositioner.

Billetsalget er begyndt, oplyser arrangørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce