Annonce
Odder

Kor af udsatte var kulturforenings førsteprioritet

Der var god tid til dialog og vidensdeling til mødet i Odder Kulturforening. Længst til højre ses Kirsten Jæger, som er tovholder på kulturcontainer-projektet, som fik bevilliget penge. Foto: Mathias Mundbjerg
Odder Kulturforening skulle tirsdag aften have uddelt 75.000 kroner til kulturprojekter. I stedet blev det til hele 80.500 kroner - og nogle af dem gik til et kor, der skal sikre nydanskere medborgerskab.
Annonce

Odder: Der var liv i Centralhotellet tirsdag aften, da Odder Kulturforening holdt møde. Selv om der var 45 tilmeldte, endte kun godt 30 medlemmer af foreningen med at møde op for at afgøre, hvilke kulturprojekter, der skulle have del i puljen på 75.000 kroner, som det i denne omgang har været muligt at søge fra.

Belært af forrige uddeling var der denne gang ikke mulighed for at opnå en procentsats af det ansøgte beløb. Enten fik et projekt bevilliget hele beløbet, eller også fik det ingenting.

Det var på forhånd afgjort, at tre af ansøgningerne fik afslag, da de ikke levede op til kulturforeningens kriterier, mens to projekter søgte så små beløb, at bestyrelsen allerede har bevilliget dem penge. Dermed var seks projekter i spil.

Af dem fik projektet ”MUMS – medborgerskab, udsatte, musik og samvær” flest stemmer, mens der også blev givet penge til udendørs musikinstrumenter i Økologiens have, en kulturcontainer og en smykkeudstilling.

Disse projekter kunne der stemmes om

- MUMS – medborgerskab, udsatte, musik, samvær: 10.000 kr. Vandt afstemningen og fik støtte.

- Udstilling – Et smykkeeventyr 20.000 kr. Blev nummer fire i afstemningen og fik støtte.

- Work-in-progress-container til Odder Kommunes ungdom 30.000 kr. Blev nummer tre i afstemningen og fik støtte.

- Remisen som kulturcenter 35.000 kr. Trak sig inden afstemningen.

- Tunø Kunst Kultur – Bidrag til innovation 26.643 kr. Fik ikke støtte.

- Workshop-række i mundtlig fortælling for nye fortællere 7.000. Fik ikke støtte.

- Lyd og leg i Økologiens Have 20.500 kr. Blev nummer to i afstemningen og fik støtte.

Annonce

Fra 75.000 til 80.500 kroner

Tovholder på MUMS-projektet Astrid Marie Nielsen takkede ydmygt for de bevilligede 10.000 kroner. Pengene muliggør, at en gruppe af især nydanskere kan danne et kor.

- Det betyder, at vi kan præsentere os selv som kor med ens beklædning, og at vi kan få fire øvegange og en lille smule forplejning, sagde hun.

Øvegangene munder ud i to koncerter, der afholdes om et par måneder. For at fremme medborgerskabet indbyder koret også folk, der bare gerne vil synge, til at være med.

- Især folkepensionister har ofte en stor afstand til nydanskerne. Men når man synger sammen, forsvinder barriererne, og man får en fælles historie. Medborgerskab er en rettighed, vi alle har, og den kan kulturen være med til at løfte, sagde Astrid Marie Nielsen.

Til slut endte der med at blive afsat hele 80.500 kroner, da afstemningen formede sig således, at bestyrelsen fandt det hensigtsmæssigt at bruge de resterende penge fra den såkaldte straks-pulje, for at endnu et projekt kunne få støtte.

- Aftenen har været en succes. Der har været tid til dialog, og vi er blevet inspireret af seks rigtigt flotte projekter, så mange har fået noget med hjem, der kan hjælpe dem videre, afrundede kulturforeningens formand, Anna Birte Sparvath.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce