Annonce
Odder

Kontroversiel snigesex-dom ankes: Fastholder at partnerbytte var voldtægt

Statsadvokaten anker nu efter Retten i Aarhus' dom. Foto: Axel Schütt

Odder/Fyn: Statsadvokaten har anket en kontroversiel dom fra Retten i Aarhus, oplyser anklagemyndigheden tirsdag.

En 19-årig mand blev 15. april dømt for at have tilsneget sig samleje med en kvinde, der troede, han var en anden.

Anklagemyndigheden vil dog have manden dømt for voldtægt i den specielle sag, der udspillede sig i et sommerhus i Odder-område.

Annonce

Byttede partner uden at fortælle det

Episoden er sket i et sommerhus i Odder i januar. Her var manden, tre venner og to jævnaldrende kvinder mødtes. Den ene kvinde gik frivilligt i seng med den dømte mands ven i et af sommerhusets værelser, mens han selv var sammen med den anden kvinde i et andet værelse.

Derefter snakkede selskabet om at prøve at bytte partnere, hvilket kvinderne sagde nej til. Alligevel byttede de to mænd i løbet af natten værelser uden at fortælle kvinderne om det, hvorefter den 19-årige havde sex med den anden kvinde, som troede, at det var vennen, der var i sengen endnu.

Da hun fandt ud af, at det var den nu dømte, forlod hun sommerhuset og kontaktede straks politiet.

Annonce

Sagde tydeligt nej

Den 19-årige mand fra Fyn blev anholdt og varetægtsfængslet. Da byretten fandt frem til en dom for at have tilsneget sig samleje, var anklager Jesper Rubow ikke tilfreds.

- Den forurettede havde kort forinden episoden afvist at have sex med den 19-årige, han byttede bevidst seng med sin ven uden at give besked, og han tilkendegav på intet tidspunkt, hvem han var, eller sikrede sig kvindens samtykke, da de lå i sengen. Derfor lød vores tiltale på voldtægt, sagde han i en pressemeddelelse.

Nu er dommen blevet anket og skal behandles i landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Opdateret kort over sognene: Sønderbro kan åbne om en uge - hvis smitten holdes nede

Annonce