Annonce
Hedensted

Konservative vil give mulighed for lovligt gaderæs: Peger på omfartsvej som mulighed

Noget tyder på, at det snart er slut med ulovligt gaderæs på Lundagervej i Hedensteds industrikvarter. Arkivfoto

Det Konservative Folkeparti i Hedensted foreslår at gå i dialog med folkene bag de ulovlige gaderæs på Lundagervej med henblik på at finde en løsning under ordnede forhold. Borgmester Kasper Glyngø har tidligere haft samme idé, men dårlige erfaringer fra andre kommuner gør, at han ikke længere tror på det.

Hedensted: Virksomhederne på Lundagervej, politiet og Hedensted Kommune har sat sig sammen med henblik på at finde en løsning, der kan stoppe det ulovlige gaderæs i Hedensteds industrikvarter.

En umiddelbar løsning er at opsætte chikaner, der skal gøre det uholdbart at køre ræs på vejene.

Hos de Konservative i Hedensted vil man samtidig gerne gøre noget for de unge mennesker: Partiet foreslår, at kommunen finder et sted, hvor de kan køre deres ræs i fred og under ordnede forhold.

- Vi kan se, at der er mange unge mennesker, der dyrker nogle andre interesser end det gængse. Og her er ræs noget, der tiltaler mange - det kan vi jo se, når det her aflyste biltræf i Hedensted mødte stor opbakning, og et par tusinde alligevel valgte at mødes i Horsens, siger Søren Vanting, politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti i Hedensted Kommune.

Annonce

Vigtgt med dialog

Søren Vanting henviser til, at man for eksempel i Esbjerg Kommune har valgt at støtte dem, der dyrker gaderæs, ved at finde et sted til dem.

Skal man gøre det samme i Hedensted Kommune, foreslår Søren Vanting, at man kan kigge mod Ørum, hvor der på omfartsvejen ikke er mere trafik på weekendaftenerne, end at man kan lukke den af og afholde ræs der.

- Det handler om, at vi går i dialog med de unge mennesker frem for, at vi ikke møder hinanden. Så kan vi snakke om, hvilken løsning der skal findes, siger han.

Borgmester afviser idéen

En sådan løsning er ikke ukendt hos Hedensted-borgmester Kasper Glyngø (S).

- Tilbage under sidste byråd kom jeg selv med et forslag om at gå i dialog for at finde et sted, hvor der kunne køres ræs, siger borgmesteren, der dog ikke længere er tilhænger af idéen.

- Da de her gaderæs kom op igen, undersøgte vi, hvad der er sket i de andre kommuner, der har gjort lignende for at imødekomme gaderæset, og det forsvinder ikke af, at man finder et område eller lejer sig ind på Vandel Flyveplads. Jeg tror, at en del af det sjove ved det ulovlige gaderæs er, at man også skal lege lidt kispus med politiet, siger Kasper Glyngø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce