Annonce
Odder

Konservative og DF har forladt budgetforhandlingerne

Planerne om en folkepark på rådhusets parkeringsplads er for dyr, og hverken DF eller Konservative er villige til at prioritere penge til parken. Derfor har begge partier forladt budgetforhandlingerne. Arkivfoto: Odder Kommune
Der var ikke flertal for at rulle skolestruktur tilbage og vente med at lave folkepark.

Odder: Der blev ikke smækket med dørene, men sagt pænt farvel og tak, da Konservative søndag aften forlod budgetforhandlingerne.

- Vi havde to ønsker, hvor vi som minimum ville have ét af dem opfyldt, siger gruppeformand Martin Mikkelsen.

Partiet ville have, at den skolestruktur, der samlede kommunens skoler med færre ledere, skulle rulles tilbage. Og så vil Konservative droppe Folkeparken på rådhusets parkeringsplads, så midlerne til midtbyudvikling kan rettes mod Torvet.

- Vi er helt enige i, at der skal ske noget med midtbyen, men vi får ikke nok for pengene. Der går for meget proces og konsulenter i den, mener Martin Mikkelsen.

Konservative var ikke tilhængere af den skolestruktur, der blev indført i 2017. Og partiet har ikke ændret holdning siden.

- Vi har mistet tilliden på skoleområdet. Vi hører stadig fra forældre og lærere, at det ikke fungerer, mens forvaltningen siger noget andet, siger Martin Mikkelsen.

Det er de samme to punkter, der fik Dansk Folkeparti til at følge efter Konservative ud af døren.

- Odder har ikke råd til at putte så mange penge i den tretrinsraket, der hedder Folkepark, Åbygade og Torvet. Pengene skal bruges på kernevelfærd, siger John Rosenhøj (DF).

Annonce

God stemning

Martin Mikkelsen understreger, at der ikke blev smækket med dørene, og at budgetforhandlingerne indtil videre er foregået i en god tone.

- Da vi konstaterede, at der ikke var flertal for nogle af vores forslag, valgte vi at gå. Men vi spiste smørrebrød med de andre, inden vi gik helt, siger han.

Om de to partier går sammen om et alternativt budgetforslag eller de afleverer et hver, skal de mødes om.

- Men vi fremlægger i hvert fald et budgetforslag til andenbehandlingen af budgettet 5. oktober, siger Martin Mikkelsen.

Annonce

Budgetaftale på vej

Borgmester Uffe Jensen (V) bekræfter den gode stemning.

- Vi har et godt og intenst forløb, hvor der bliver forhandlet frem og tilbage, siger han.


Da vi konstaterede, at der ikke var flertal for nogle af vores forslag, valgte vi at gå. Men vi spiste smørrebrød med de andre, inden vi gik helt.

Martin Mikkelsen (K)


Udgangspunktet for forhandlingerne har været borgmesterens eget budgetforslag, som er stykket sammen efter partiernes forskellige indlæg i forbindelse med førstebehandlingen tidligere på måneden.

Siden har partierne inddraget både aftner og weekend på at blive enige. Det er de dog ikke helt endnu.

- Men jeg forventer en aftale i løbet af ugen, siger borgmesteren.

Konservative og DF har tilsammen tre medlemmer af byrådets 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce