Annonce
Debat

Konservativ spidskandidat i Hedensted Kommune: Giv en 'hund' til de unge

Lars Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: Heldigvis er vi måske endelig kommet til det tidspunkt under corona-pandemien, hvor vi begynder at ane et lille blafrende lys for enden af tunnelen.

I ca. et år har vi levet med skrappe - men nødvendige - restriktioner.

Vi har især haft fokus på de ældre og medborgere med kroniske sygdomme. Men vores børn og unge har også haft et mærkværdigt år, hvor skolen og institutionerne har været lukket.

Det samme gælder de mange foreninger og klubber, der ellers er med til at skabe oplevelser, motionstilbud og ikke mindst socialt samvær på kryds og tværs af skoler, familie og venner.

De samme klubber og foreninger står overfor en gigantisk opgave, når vi lige om lidt slækker lidt på de stramme restriktioner. De skal igen op i fulde omdrejninger for at kunne byde deres medlemmer tilbage på fodboldbanen, håndboldbanen, hos spejderne, Teen-klubber og alle de andre ungdomstilbud, vi har i Hedensted Kommune.

Nogle kan bare åbne dørene og begynde at spille fodbold igen. Andre steder må man opfinde nye måder, som vores børn kan være sammen på.

Måske skal en klub udvikle og skabe rammerne, så de unge kan få en oplevelse og kan være sammen i et trygt virtuelt rum.

Andre steder er der måske behov for at etablere fællesspisning eller noget helt tredje.

Også den mentale sundhed skal i balance.

I forvejen støtter Hedensted Kommune foreningerne med aktiviteter for børn og unge med 187 kr. om året pr. medlem. Det er en god hjælp til klubber og foreninger under normale forhold. Men dette er ikke en normal tid, vi lever i.

Derfor kunne det være en god ide, at kommunen helt ekstraordinært gav børn og unge ekstra 100 kr. som hjælp til de ekstra aktiviteter, der er nødvendige for at trække de unge ud af corona-isolation.


Det kan vise sig at være en rigtig god investering.

Lars Jensen


Det kan vise sig at være en rigtig god investering.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce