Annonce
Debat

Konservativ i replik til SF'er: Kultur? Ja tak! Bragesnak? Nej tak!

Lars Jensen. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: For en forfatter og forlægger må det naturligvis være den enkleste sag i verden at sige: Styrk bibliotekerne! Men hvis ikke det blot skal være tom bragesnak med fine henvisninger, bliver Mads-Peder Winther Søby (SF) altså nødt til at være konkret (læserbrev 22. februar, red.)

For hvem kan ikke være med, når der skal deles gaver ud? Var der ikke noget med et noget vidtløftigt SF-løfte om at halvere billetpriserne i bussen og togene?

Nå, den slags spidsfindigheder kan vi gemme til senere i valgkampen.

Annonce

Kultur i Hedensted Kommune trænger til et løft. Vores nabobyer har investeret i kultur- og koncerthuse. Horsens, Vejle og Fredericia har både biblioteker, musik- og foreningslivet fået et boost, når rammerne for kulturlivet bliver prioriteret.

Og man kan mene, at vi har større problemer at slås med end bibliotekernes åbningstider. Som for eksempel de alt for mange sager, hvor kommunen har behandlet borgere forkert og sat hensynet til budgetter og kommunekassen højere end borgernes ve og vel. Eller de store klimaudfordringer også Hedensted skal være med til at finde løsninger på. Og ikke mindst en ny og mere værdig ældrepolitik.

Men vi er også en kulturby, og det er nødvendigt at se lidt længere ud i fremtiden, hvis det skal sætte vores kommune på det kulturelle Danmarkskort.

For SF's tanker om sammentænkning mellem skoler og biblioteker, ja, det er jo allerede noget, der eksisterer i dag.

På biblioteksområdet står vi i denne digitaliseringens tidsalder over for større problemer end som så. Men i takt med presset på den trykte bog stiger behovet for at se bibliotekerne som et kulturelt mødested.


Jeg har længe været fortaler for et kulturhus(e) i Hedensted, der kan danne rammen om de kulturaktiviteter - bøger, musik, teater og andet foreningsliv - som der ikke er plads eller råd til hjemme i stuen.

Lars Jensen


Jeg har længe været fortaler for et kulturhus(e) i Hedensted, der kan danne rammen om de kulturaktiviteter - bøger, musik, teater og andet foreningsliv - som der ikke er plads eller råd til hjemme i stuen.

Steder, hvor vi kan mødes og skabe oplevelser og få sat livet i perspektiv.

Det kræver investeringer. For kultur er andet end bare biblioteker og bogudlån. Det er for vigtigt til bare at overlade til løse tanker og bragesnak.

Men hvis kan få sat den enkelte borgers interesser i centrum, er vi de første til at sætte os til forhandlingsbordet for at skabe en langsigtet plan for udviklingen af kulturlivet.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce