Annonce
Debat

Konsekvenserne af et nedknusningsanlæg vil være ødelæggende for Gludsteds udvikling

Jakob Schjermer. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Til marts afgøres lokalplanen for nedknusningsanlægget på St. Nørlundvej 1. Det samme gør Gludsteds fremtid.

Kære politikere i Ikast-Brande Kommune. Denne sag kræver betænksomhed og rationale. Det paradoks, som omhandler nedknusningsanlægget, er tydeligt for enhver.

Ikast-Brande er en højtprofileret erhvervskommune, hvor der ønskes gode vilkår for virksomhederne, men samtidig også en kommune, hvor bosætning og udvikling i landsbyerne vægtes højt.

Vil et nedknusningsanlæg på St. Nørlundvej 1 medføre et mere attraktivt landsbymiljø i Gludsted? Nej!

Jeg ved, jeg taler på manges vegne, når jeg siger, at problematikken ikke ligger i, at der er erhverv i Gludsted. Problematikken er, at tung industri ikke på nogen måde skal ligge i områder som Gludsted.

Konsekvenserne, såfremt der bliver etableret et nedknusningsanlæg, vil være ødelæggende for Gludsteds udvikling.

Først og fremmest går hovedvejen til St. Nørlundvej 1 gennem Smedebækvej, der i dag også er hovedvejen for de mange børn, som går på friskolen, samt unge mennesker, der dagligt tager bussen til ungdomsuddannelserne i Herning.

Såfremt et nedknusningsanlæg bliver etableret, bliver de mange bløde trafikanter udsat for en stor risiko.

Smedebækvejs bredde udgør ca. halvdelen af, hvad to modkørende lastbiler måler i bredden. Er der så også plads til de mange unge, som skal færdes på denne vej?

Gludsted Friskole ligger ligeledes på Smedebækvej, hvor en etablering af nedknusningsanlægget utvivlsomt vil få store konsekvenser for friskolen.

Friskolens værdigrundlag skabes omkring fysiske aktiviteter og er en vigtig del af skolen. Vil dette forsat være muligt, såfremt der dagligt vil være 25-80 lastbiler, der kører forbi friskolen? Nej!

Gludsted har udviklet sig i flere årtier. Første gang, byen mødte modstand, var ved nedlukningen af Gludsted Kommunalskole, men Gludsted stod sammen og etablerede friskolen.

Siden har de haft en jernvilje og skabt en attraktiv landsby, hvor udefrakommende ønsker at bosætte sig. Gludsteds mange initiativtagere kæmper en ihærdig kamp.

Frivillige står for driften af købmanden, fodboldgolf og sognegården. Ja, det nyeste tiltag er sågar snerydning for byens borgere.

Alt dette udføres af frivillige i Gludsted for at skabe et attraktivt landsbymiljø, som burde være ønskværdigt for Ikast-Brande Kommune.

Skal en enkelt virksomhed være medvirkende til, at Gludsted ikke længere kan tiltrække nye borgere og samtidig være altødelæggende for det nuværende landsbymiljø? Nej!

Gludsted står endnu en gang sammen. Det talte sit tydelige sprog på borgermødet i Hampen, hvor 130 borgere fra Gludsted og opland var mødt ind, samt at der for nyligt er blevet indsendt 33 høringssvar.


Kære politikere, tænk jer om, og vis jer som en borgervenlig kommune, og lad Gludsted, som skal tage konsekvensen, blive hørt.

Jakob Schjermer


Så kære politikere, tænk jer om, og vis jer som en borgervenlig kommune, og lad Gludsted, som skal tage konsekvensen, blive hørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bekymret SF'er om muligt svigt på børne- og familieområdet: Byrådet skal orienteres

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Horsens

Medarbejder skal for retten - og indtil da afviser Vejles politikere at grave videre i Sofie-sagen

Horsens

Onsdagens coronatal i Horsens Kommune: En ud af 200 blev testet positiv det seneste døgn

Annonce