Annonce
Læserbrev

Konklusion: Vi har et politikorps, som har humor og kan udtrykke sig på et almindeligt dansk menneskesprog

Det sørgelige er, at Politiklagenævnet ofte tager kværulanterne alvorligt og uddeler næser og påtaler til politifolk, som formaster sig til ikke kun at være døde uniformer.
Annonce

Læserbrev: I Horsens Folkeblad 24. maj fortælles det, at Politiklagemyndigheden sidste år modtog over 3000 klager over politiet (artiklen "- For første gang med en anholdt, jeg har lyst til at kvæle...", red.)

Hvis alle klager var berettigede, er der virkelig grund til bekymring på retssamfundets vegne. Så ville Danmark jo have et særdeles anløbet politikorps.

Man bliver heldigvis meget beroliget, når man nærlæser statistikken. Den afslører nemlig, at masser af klagerne alene er et udtryk for et hysterisk rethaveri.

Det gælder især den tredjedel, som går på betjentes sprogbrug.

Eksemplerne på, hvor lidt der skal til, før borgere føler deres menneskerettigheder krænket, er både til at grine og græde over.

Eksempel: En billist, som brød færdselsreglerne, fik en fartbøde og en humoristisk bemærkning med på vejen fra politimanden:

"Jeg synes du kører som en idiot. Man skulle tro, du havde købt dit kørekort hos Fætter BR".

Hvilken sjælsrystende oplevelse må disse empatiløse ord ikke have været for fartbøllen, som naturligvis straks indklagede betjenten?

I den forbindelse kommer jeg til at tænke på, dengang jeg selv fik en fartbøde på 3000 kr. og et klip i kørekortet. Jeg havde kørt 156 km/t, hvor man måtte køre 110.

Da færdselsbetjenten kom hen til min nedrullede forrude, kunne jeg kun spontant udbryde, at jeg havde "kørt som en komplet idiot".

Hertil svarede betjenten: "Ja, nu du selv siger det".

Efterfølgende glemte jeg helt at søge psykologhjælp og indklage politimanden for denne ufølsomme replik. Men det kan måske nås endnu, det er jo aldrig for sent at føle sig krænket.

I Folkebladets artikel fortælles om en fartbilist, som indgav en klage, fordi betjenten efter bødeudskrivelsen sagde farvel med ordene "Ha' en god dag".

Det kunne det forurettede menneske naturligvis kun opfatte som hån og nedladenhed.

Endnu et eksempel: En dobbelt-rethaverisk mand fulgte efter en patruljevogn, som han mente kørte for stærkt. Det lykkedes heldigvis manden at trykke så hårdt på speederen, at patruljevognen blev indhentet.

Da betjentene trådte ud af bilen, konfronterede den selvudnævnte ordenshåndhaver dem med deres forseelse. Politimændene forsøgte at afdramatisere optrinnet ved at foreslå manden, at han gik hjem og skældte sin kone ud i stedet for.

Dette svar fandt borgeren så næsvist, at endnu en klage landede på Politiklagenævnets skrivebord.

Konklusion: Vi har et politikorps, som har humor og kan udtrykke sig på et almindeligt dansk menneskesprog.

Det sørgelige er, at Politiklagenævnet ofte tager kværulanterne alvorligt og uddeler næser og påtaler til politifolk, som formaster sig til ikke kun at være døde uniformer.

Bent Riis. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Odder

Faldefærdig kro bliver revet ned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce