Annonce
Kultur

Konfirmationer på begge sider af sommerferien: Flest må vente til efter ferien

Årets konfirmationer er udsat som følge af corona-situationen. I Rårup Kirke, som ses på billedet, kommer konfirmationerne til at foregå i slutningen af august. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Årets konfirmationer i Bjerre Herred kommer til at foregå i juni, august og september.
Annonce

Juelsminde: Konfirmander i Bjerre Herred har ligesom konfirmander i resten af landet fået festdagen udsat som følge af corona-virakken.

De unge, der skal i konfirmeres i Juelsminde, Klakring og As, har som de eneste udsigt til at blive konfirmeret inden sommerferien, nemlig 20. og 21. juni.

- Det vil være ærgerligt, hvis der går for lang tid fra, at vi har haft de unge mennesker, og til, at de bliver konfirmeret. Det vil også kollidere med for meget. Vi har minikonfirmander og andre traditioner i august og september. Så det her er vores bedste bud, siger sognepræst Jan Unold.

I de øvrige sogne må konfirmanderne væbne sig med mere tålmodighed.

I Stouby Kirke og Glud Kirke er valget faldet på 23. august. I Rårup Kirke foregår konfirmationerne 29. august, mens de i Vrigsted foregår 30. august. I Nebsager Kirke er 5. september valgt, mens Bjerre, Stenderup og Barrit lukker og slukker 6. september.

- Vi har drøftet, om det vil være en fordel at have konfirmationerne inden sommerferien, men i lyset af, at tingene kan ændre sig så hurtigt, som det kan i øjeblikket, så var vi enige om at vente til august. Det giver folk tid til at planlægge det ordentligt, og forhåbentligt vil de kunne foregå uden begrænsning, så alle kan komme med, siger sognepræst i Rårup, Michael Hessellund.

Han håber, at den lange udsættelse i Rårup viser sig at have været en overreaktion.

- Men vi vil hellere være på den sikre side, så vi ikke endnu en gang skal strege i kalenderen, siger sognepræsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce