Annonce
Østjylland

Koncerter med picnicstemning er et hit: TV-2 og Tim Christensen kommer til De Grimmeste Aftner i Brabrand

Grimfest er aflyst, men i stedet kan publikum komme til De Grimmeste Aftner på Grimhøjgaard, hvor koncerterne bliver spillet foran et siddende publikum på picnictæpper. Billedet er fra den udsolgte koncert med Bogfinkevej. Foto: Sebastian Dammark
På Grimhøjgaard sidder man ikke på hænderne. Da coronavirus aflyste årets Grimfest, opfandt arrangørerne i stedet et nyt koncept - De Grimmeste Aftner. Her sidder publikum på picnictæpper til koncerterne, og det hyggelige tiltag er blevet et hit.
Annonce

BRABRAND:  30. juli til 1. august skulle den 15. udgave af Grimfest være braget ud over scenekanten. Men sådan blev det ikke. Lige som så mange andre af sommerens store arrangementer, måtte også Grimfest kaste håndklædet i ringen og aflyse festivalen, der hvert år finder sted i landlige omgivelser for enden af Grimhøjvej.

Men der gik ikke længe før festivalens grundlægger, Aage Stokholm, fik en god idé.

For hvad nu, hvis de tilladte 500 gæster sad fordelt på plænen foran scenen på picnictæpper og på den måde ikke var i nærkontakt under koncerten?

Konceptet blev til De Grimmeste Aftner, og den festlige skovtur blev åbnet 12. juni af Allan Olsen.

Siden har også det århusianske hiphopkollektiv Bogfinkevej, de to metalbands I'll Be Damned og Deadnate samt IAMJJ, lagt vejen forbi Grimhøjgaard.

Det hyggelige koncertformat er blev taget rigtig godt imod, fortæller daglig leder Johanne Barbesgaard:

- Der var udsolgt til Bogfinkevej og rigtig tæt på udsolgt de andre gange. Til den kommende koncert med Jonah Blacksmith er der kun 50 billetter tilbage. Vi offentliggør nye navne hele tiden, og det går rigtig godt. Folk er lige så sultne, som vi er, siger Johanne Barbesgaard.

Annonce

Respekterer restriktionerne

Publikum medbringer selv et tæppe til koncerten, og her skal de blive siddende i markerede sektioner under koncerten med afstand til de andre skovtursgæster.

Har man brug for mad eller drikke, kan man vifte med et kort, så ruller arrangørerne ud med en 'trille-bar', en trillebør med kolde forsyninger.


Der har ikke været nogle problemer. Folk er blevet meget mere respekterende overfor restriktionerne. Der er ikke lagt op til at de skal stå op, så de bliver siddende som til en picnic i parken

Johanne Barbesgaard, daglig leder af Grimfest


At det ikke er muligt at stå op til koncerterne, respekterer publikum fuldt ud, fortæller Johanne Barbesgaard.

- Der har ikke været nogle problemer. Folk er blevet meget mere respekterende overfor restriktionerne. Der er ikke lagt op til at de skal stå op, så de bliver siddende som til en picnic i parken, siger hun.

Annonce

Torsdag med Tim Christensen

Flere vante festivalgængere har sikkert allerede sat kryds i kalenderen 30. juli-1. august, hvor  festivalen skulle være løbet af stablen, og det kryds kan de roligt holde fast i, lyder det fra arrangørerne.

- Vi har netop aftalt en koncert med Tim Christensen, der skal spille om torsdagen. Vi venter lige med at offentliggøre resten, til vi er helt klar, men folk kan roligt regne med, at vi laver noget den weekend, siger Johanne Barbesgaard.

Tim Christensen gæster De Grimmeste Aftener 30. juli, den torsdag hvor Grimfest skulle have løbet af stablen for 15. år i træk. Billetterne er endnu ikke sat til salg. Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Også Danmarks Kedeligste Orkester, bedre kendt som TV-2, har meldt deres ankomst på Grimhøjgaard, hvor de giver dobbeltkoncerter 28. og 29. august.

Bandet kan i år fejre 40 års fødselsdag og var i gang med en udsolgt jubilæumsturné, da pandemien satte ind.

Billetsalget til de to koncerter starter torsdag 23 juli kl. 12.

Annonce

Ramt branche

De Grimmeste Aftner er et plaster på en hårdt ramt festivaløkonomi.

- Det hjælper lidt, men det er jo slet ikke i samme størelsesorden. Vi ved, at alle er ramt i musikbranchen, så vi sætter billetpriserne efter det. Det er nogle lidt billigere aftner, men vi vil alle bare gerne have gang i kultursektoren igen. Derfor har vi lavet dette tiltag, siger Johanne Barbesgaard, der er vant til at kunne have 2500-3000 gæster til Grimfest.

Arrangørerne arbejder i øjeblikket på at opnå refusion på halvdelen af billetprisen i en ny pulje fra Kulturministeriet, derfor er det ikke alle de kommende koncerter, som er sat i salg endnu.

- Hvis vi kan gøre det mere attraktivt med nogle billigere billetter og samtidig kunne betale bandene det, de skal have, så er det værd at arbejde på, så det er vi i fuld gang med, siger Johanne Barbensgaard.

Hun oplever, at musikerne nyder at kunne mærke energien fra et livepublikum igen.

- Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra de forskellige bands. Allan Olsen sagde, at han var glad for igen at komme ud og spille for et publikum, der ikke var bag en skærm. Mens Bogfinkevej mente, at de havde givet deres hidtil bedste koncert, så det har været meget overvældende, fortæller Johanne Barbesgaard.

Annonce

Flere arrangementer på vej

Staben bag De Grimmeste Aftner satser på at udvide med arrangementer torsdag og lørdag henover sommeren. Ikke bare med koncerter, men også gerne med comedy.

Og måske fortsætter De Grimmeste Aftner også i 2021, selv om det forhåbentligt bliver muligt at afholde festival på almindeligvis til den tid.

De Grimmeste Aftner

På grund af Covid-19 er festivalen Grimfest aflyst. I stedet afholder arrangørerne hen over sommeren De Grimmeste Aftner, siddekoncerter med plads til 500 publikummer på Grimhøjgaard i Brabrand.

Den kommende tid kan man høre:

Fredag 17. juli: Jonah Blacksmith - Trio

Fredag 24. juli: Carl Emil Petersen (Ulige Numre) og Claus Hempler

Torsdag 30. juli: Tim Christensen 

28. og 29. august: TV-2

Der bliver løbende offentliggjort nye navne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce