Annonce
Horsens

Kommuneplan satte sindene i kog: - Skal politikken bestemmes af eksperter eller holdninger?

Klokkedal og den planlagte vej langs naturområdet i Sydbyen blev omdrejningspunktet for debatten om Kommuneplan 2017 mandag aften i byrådssalen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Socialdemokratiet kritiserede på byrådsmødet Venstre for at negligere eksperternes anbefalinger om at etablere en vejforbindelse fra Bjerrevej til Bollervej langs Klokkedal. Venstre beskyldte Socialdemokratiet for at gå ind for et teknokratvælde.

Annonce

Horsens: Skal byrådets beslutninger styres blindt af eksperternes anbefalinger, eller er det OK at regere kommunen ud fra holdninger og "synsninger"?

Det blev et centralt tema, da Horsens Byråd minus Enhedslisten mandag aften vedtog Kommuneplan 2017, den 1300 sider lange publikation, som lægger fundamentet for kommunens fysiske udvikling i de næste 12 år.

Planen, der bl.a. omfatter trafikplanen Trafik 2030, blev over en bred kam rost for at være visionær og en "garant for en langtidsholdbar udvikling af kommunen", men det gamle spøgelse om forlængelsen af Ringvej Syd fra Bjerrevej til havnen, der er en del af kommuneplanen, satte sindene i kog.

Venstre er imod etapen fra Bjerrevej til Bollervej, fordi den passerer naturområdet Klokkedal. Og fordi partiet tror, at den vil vise sig at være en for dyr investering i forhold til udbyttet af den. Den største udfordring er ikke trafikken fra nord til syd, men den fra øst og vest, og det vil kun blive værre, når motorvejsafkørslen Horsens C senere på året bliver taget i brug, mener partiet.

Niels Peter Bøgballe (S) og efterfølgende partifællerne Andreas Boesen og Thomas Monberg Andersen spurgte gruppeformand Martin Ravn (V), om han egentlig havde fagligt belæg for sine påstande? Og om han blankt forkastede anbefalingerne fra bl.a. rådgivningsfirmaet Cowi - og i øvrigt også Dansk Industri og Business Horsens - der alle varmt anbefaler Klokkedal-løsningen.

- Det er lidt vigtigt for mig at vide, om formanden for plan- og miljøudvalget (Martin Ravn, red.) har den tilgang til tingene, at han baserer sine beslutninger på holdninger og "synsninger", konstaterede Andreas Boesen.

Martin Ravn svarede, at der er ikke er entydig opbakning fra alle eksperter til Klokkedal-løsningen, og at Venstre i øvrigt ikke blindt følger eksperternes anbefalinger.

- Jeg kan forstå, at Socialdemokratiet efterspørger et teknokratvælde. Det ville jeg ikke bryde mig om. Jeg synes politik skal drives af holdninger, og jeg har det fint med vores holdning til Klokkedal-vejen, sagde han.

Det er lidt vigtigt for mig at vide, om formanden for plan- og miljøudvalget (Martin Ravn, red.) har den tilgang til tingene, at han baserer sine beslutninger på holdninger og "synsninger".

Andreas Boesen (S), gruppeformand
Annonce

Enhedslisten stemte imod

Lisbeth Torfing kickstartede debatten om kommuneplanen med at stille tre ændringsforslag og bebude, at partiet ville stemme imod hele kommuneplanen, hvis de ikke blev vedtaget.

Enhedslisten ville af med hele den sydlige ringvejs-forlængelse, og foreslog også, at al byplanlægning af jorden nord for Nørrestrand helt skulle aflyses, samt at den foreslåede cykelsti tværs over Nørrestrand skulle fjernes fra kommuneplanen.

De to punkter om Nørrestrand blev hurtigt stemt ned, men ændringsforslaget om den sydlige omfartsvej skabte en del forvirring hos Venstres byrådsmedlemmer. Partiet havde nemlig selv på økonomi- og erhvervsudvalgsmødet i sidste uge stillet et ændringsforslag om, at en af de to etaper af vejen, den fra Bjerrevej langs Klokkedal til Bollervej, skulle fjernes fra planen.

I hvert fald et Venstre-medlem rakte kortvarigt hånden i vejret for at stemme for Enhedslistens forslag, indtil der kom styr på tropperne, og der blev enighed i gruppen om at undlade at stemme.

Alle andre minus Enhedslisten stemte imod, og det tog Enhedslisten i sidste ende konsekvensen af og stemte imod kommuneplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce