Annonce
Horsens

Kommunens repræsentant i Insero: Jeg er chokeret over lukkethed

Esben Hedeager (K) er udpeget af Horsens Kommune til Inseros repræsentantskab. Det betyder, at han ikke har stemmeret, men han rejste tirsdag kritik af mødets lukkede døre for pressen. Arkivfoto
Repræsentantskabet i Insero Horsens var tirsdag aften samlet for lukkede døre i Insero Atrium ved Forum Horsens. Pressen var forment adgang, og det står i stor kontrast til ønsket om at udbrede kendskabet til Insero, mener Esben Hedeager (K).

Horsens: Insero er en fond skabt af penge fra borgere i hele Horsens-området, og de har alle krav på at vide, hvad der bliver sagt på den årlige generalforsamling.

Dét fastslår Esben Hedeager, konservativt byrådsmedlem, der er udpeget af Horsens Kommune til repræsentantskabet.

Han er meget overrasket over, at pressen ikke fik adgang til tirsdagens repræsentantskabsmøde, der var årets generalforsamling.

- Det er for repræsentantskabsmedlemmer - ikke for pressen, lød det forud for tirsdagens møde fra formand Ulrik Kragh, da Horsens Folkeblad forsøgte at få adgang.

- Dét er jeg chokeret over, og jeg er modstander af den lukkethed, siger Esben Hedeager.

Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens, påpeger, at Insero Horsens er en forening og ikke en virksomhed, der kan have hemmeligheder. Han opfordrer også bestyrelsen til mere åbenhed i fremtiden. Foto: Morten Pape

Hemmelige forretnings-strategier

Derfor rejste han på repræsentantskabsmødet kritik af beslutningen om et lukket møde, og han udbad sig en forklaring fra formand Ulrik Kragh.

- Jeg fik det svar, at bestyrelsen mente, der var tal og forretnings-strategier, som var hemmelige, refererer Esben Hedeager.

- I givet fald mener jeg, at det kunne løses med et lukket punkt, hvor pressen forlod mødet, mens de mest selskabsfølsomme oplysninger blev gennemgået, siger han.

Esben Hedeager opfordrer nu bestyrelsen til at revidere muligheden for pressens tilstedeværelse under repræsentantskabsmøderne.

- Nu er der kommet udskiftning i bestyrelsen, og jeg håber, den ny bestyrelse vil tage det op, så vi kan skabe et mere transparent og åbent Insero Horsens.

- Den lukkethed, der hersker nu, står i stor kontrast til et bredt ønske om at udbrede kendskabet til Insero, fastslår Esben Hedeager.

En forening, ikke en virksomhed

Repræsentantskabsmedlem Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens, er enig.

- Insero er en forening. Det er ikke en virksomhed med hemmeligheder, så der burde være fuldstændig åbenhed.

- Jeg kunne forstå lidt hemmeligholdelse, hvis det drejede sig om muligt opkøb af en virksomhed, som ikke måtte komme ud til konkurrenter, men hvad der foregår på en generalforsamling i foreningen, bør være fuldt åbent, siger han.

Jan Rohdemejer er en af fire repræsentantskabsmedlemmer, der tirsdag aften stillede op til bestyrelsen, hvor syv skulle kæmpe om fire taburetter. To af de nyopstillede blev valgt ind sammen med to fra den siddende bestyrelse.

- Jeg blev ikke valgt ind, og sådan er det. Men jeg glædes ved, at Hanne Blume og Thomas Iversen blev valgt. Vi gik sammen til valg på dels at stoppe Inseros konstante tab af penge og dels at arbejde for et mere åbent Insero.

- Det håber jeg, ligesom Esben Hedeager, at den nyvalgte bestyrelse nu vil arbejde for, siger Jan Rohdemejer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce