Annonce
Horsens

Kommunens repræsentant i Insero: Jeg er chokeret over lukkethed

Esben Hedeager (K) er udpeget af Horsens Kommune til Inseros repræsentantskab. Det betyder, at han ikke har stemmeret, men han rejste tirsdag kritik af mødets lukkede døre for pressen. Arkivfoto
Repræsentantskabet i Insero Horsens var tirsdag aften samlet for lukkede døre i Insero Atrium ved Forum Horsens. Pressen var forment adgang, og det står i stor kontrast til ønsket om at udbrede kendskabet til Insero, mener Esben Hedeager (K).

Horsens: Insero er en fond skabt af penge fra borgere i hele Horsens-området, og de har alle krav på at vide, hvad der bliver sagt på den årlige generalforsamling.

Dét fastslår Esben Hedeager, konservativt byrådsmedlem, der er udpeget af Horsens Kommune til repræsentantskabet.

Han er meget overrasket over, at pressen ikke fik adgang til tirsdagens repræsentantskabsmøde, der var årets generalforsamling.

- Det er for repræsentantskabsmedlemmer - ikke for pressen, lød det forud for tirsdagens møde fra formand Ulrik Kragh, da Horsens Folkeblad forsøgte at få adgang.

- Dét er jeg chokeret over, og jeg er modstander af den lukkethed, siger Esben Hedeager.

Annonce
Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens, påpeger, at Insero Horsens er en forening og ikke en virksomhed, der kan have hemmeligheder. Han opfordrer også bestyrelsen til mere åbenhed i fremtiden. Foto: Morten Pape

Hemmelige forretnings-strategier

Derfor rejste han på repræsentantskabsmødet kritik af beslutningen om et lukket møde, og han udbad sig en forklaring fra formand Ulrik Kragh.

- Jeg fik det svar, at bestyrelsen mente, der var tal og forretnings-strategier, som var hemmelige, refererer Esben Hedeager.

- I givet fald mener jeg, at det kunne løses med et lukket punkt, hvor pressen forlod mødet, mens de mest selskabsfølsomme oplysninger blev gennemgået, siger han.

Esben Hedeager opfordrer nu bestyrelsen til at revidere muligheden for pressens tilstedeværelse under repræsentantskabsmøderne.

- Nu er der kommet udskiftning i bestyrelsen, og jeg håber, den ny bestyrelse vil tage det op, så vi kan skabe et mere transparent og åbent Insero Horsens.

- Den lukkethed, der hersker nu, står i stor kontrast til et bredt ønske om at udbrede kendskabet til Insero, fastslår Esben Hedeager.

En forening, ikke en virksomhed

Repræsentantskabsmedlem Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens, er enig.

- Insero er en forening. Det er ikke en virksomhed med hemmeligheder, så der burde være fuldstændig åbenhed.

- Jeg kunne forstå lidt hemmeligholdelse, hvis det drejede sig om muligt opkøb af en virksomhed, som ikke måtte komme ud til konkurrenter, men hvad der foregår på en generalforsamling i foreningen, bør være fuldt åbent, siger han.

Jan Rohdemejer er en af fire repræsentantskabsmedlemmer, der tirsdag aften stillede op til bestyrelsen, hvor syv skulle kæmpe om fire taburetter. To af de nyopstillede blev valgt ind sammen med to fra den siddende bestyrelse.

- Jeg blev ikke valgt ind, og sådan er det. Men jeg glædes ved, at Hanne Blume og Thomas Iversen blev valgt. Vi gik sammen til valg på dels at stoppe Inseros konstante tab af penge og dels at arbejde for et mere åbent Insero.

- Det håber jeg, ligesom Esben Hedeager, at den nyvalgte bestyrelse nu vil arbejde for, siger Jan Rohdemejer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce