Annonce
Horsens

Kommunens repræsentant i Insero: Jeg er chokeret over lukkethed

Esben Hedeager (K) er udpeget af Horsens Kommune til Inseros repræsentantskab. Det betyder, at han ikke har stemmeret, men han rejste tirsdag kritik af mødets lukkede døre for pressen. Arkivfoto
Repræsentantskabet i Insero Horsens var tirsdag aften samlet for lukkede døre i Insero Atrium ved Forum Horsens. Pressen var forment adgang, og det står i stor kontrast til ønsket om at udbrede kendskabet til Insero, mener Esben Hedeager (K).

Horsens: Insero er en fond skabt af penge fra borgere i hele Horsens-området, og de har alle krav på at vide, hvad der bliver sagt på den årlige generalforsamling.

Dét fastslår Esben Hedeager, konservativt byrådsmedlem, der er udpeget af Horsens Kommune til repræsentantskabet.

Han er meget overrasket over, at pressen ikke fik adgang til tirsdagens repræsentantskabsmøde, der var årets generalforsamling.

- Det er for repræsentantskabsmedlemmer - ikke for pressen, lød det forud for tirsdagens møde fra formand Ulrik Kragh, da Horsens Folkeblad forsøgte at få adgang.

- Dét er jeg chokeret over, og jeg er modstander af den lukkethed, siger Esben Hedeager.

Annonce
Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens, påpeger, at Insero Horsens er en forening og ikke en virksomhed, der kan have hemmeligheder. Han opfordrer også bestyrelsen til mere åbenhed i fremtiden. Foto: Morten Pape

Hemmelige forretnings-strategier

Derfor rejste han på repræsentantskabsmødet kritik af beslutningen om et lukket møde, og han udbad sig en forklaring fra formand Ulrik Kragh.

- Jeg fik det svar, at bestyrelsen mente, der var tal og forretnings-strategier, som var hemmelige, refererer Esben Hedeager.

- I givet fald mener jeg, at det kunne løses med et lukket punkt, hvor pressen forlod mødet, mens de mest selskabsfølsomme oplysninger blev gennemgået, siger han.

Esben Hedeager opfordrer nu bestyrelsen til at revidere muligheden for pressens tilstedeværelse under repræsentantskabsmøderne.

- Nu er der kommet udskiftning i bestyrelsen, og jeg håber, den ny bestyrelse vil tage det op, så vi kan skabe et mere transparent og åbent Insero Horsens.

- Den lukkethed, der hersker nu, står i stor kontrast til et bredt ønske om at udbrede kendskabet til Insero, fastslår Esben Hedeager.

En forening, ikke en virksomhed

Repræsentantskabsmedlem Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens, er enig.

- Insero er en forening. Det er ikke en virksomhed med hemmeligheder, så der burde være fuldstændig åbenhed.

- Jeg kunne forstå lidt hemmeligholdelse, hvis det drejede sig om muligt opkøb af en virksomhed, som ikke måtte komme ud til konkurrenter, men hvad der foregår på en generalforsamling i foreningen, bør være fuldt åbent, siger han.

Jan Rohdemejer er en af fire repræsentantskabsmedlemmer, der tirsdag aften stillede op til bestyrelsen, hvor syv skulle kæmpe om fire taburetter. To af de nyopstillede blev valgt ind sammen med to fra den siddende bestyrelse.

- Jeg blev ikke valgt ind, og sådan er det. Men jeg glædes ved, at Hanne Blume og Thomas Iversen blev valgt. Vi gik sammen til valg på dels at stoppe Inseros konstante tab af penge og dels at arbejde for et mere åbent Insero.

- Det håber jeg, ligesom Esben Hedeager, at den nyvalgte bestyrelse nu vil arbejde for, siger Jan Rohdemejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce