Annonce
Horsens

Kommunens repræsentant i Insero: Jeg er chokeret over lukkethed

Esben Hedeager (K) er udpeget af Horsens Kommune til Inseros repræsentantskab. Det betyder, at han ikke har stemmeret, men han rejste tirsdag kritik af mødets lukkede døre for pressen. Arkivfoto
Repræsentantskabet i Insero Horsens var tirsdag aften samlet for lukkede døre i Insero Atrium ved Forum Horsens. Pressen var forment adgang, og det står i stor kontrast til ønsket om at udbrede kendskabet til Insero, mener Esben Hedeager (K).
Annonce

Horsens: Insero er en fond skabt af penge fra borgere i hele Horsens-området, og de har alle krav på at vide, hvad der bliver sagt på den årlige generalforsamling.

Dét fastslår Esben Hedeager, konservativt byrådsmedlem, der er udpeget af Horsens Kommune til repræsentantskabet.

Han er meget overrasket over, at pressen ikke fik adgang til tirsdagens repræsentantskabsmøde, der var årets generalforsamling.

- Det er for repræsentantskabsmedlemmer - ikke for pressen, lød det forud for tirsdagens møde fra formand Ulrik Kragh, da Horsens Folkeblad forsøgte at få adgang.

- Dét er jeg chokeret over, og jeg er modstander af den lukkethed, siger Esben Hedeager.

Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens, påpeger, at Insero Horsens er en forening og ikke en virksomhed, der kan have hemmeligheder. Han opfordrer også bestyrelsen til mere åbenhed i fremtiden. Foto: Morten Pape
Annonce

Hemmelige forretnings-strategier

Derfor rejste han på repræsentantskabsmødet kritik af beslutningen om et lukket møde, og han udbad sig en forklaring fra formand Ulrik Kragh.

- Jeg fik det svar, at bestyrelsen mente, der var tal og forretnings-strategier, som var hemmelige, refererer Esben Hedeager.

- I givet fald mener jeg, at det kunne løses med et lukket punkt, hvor pressen forlod mødet, mens de mest selskabsfølsomme oplysninger blev gennemgået, siger han.

Esben Hedeager opfordrer nu bestyrelsen til at revidere muligheden for pressens tilstedeværelse under repræsentantskabsmøderne.

- Nu er der kommet udskiftning i bestyrelsen, og jeg håber, den ny bestyrelse vil tage det op, så vi kan skabe et mere transparent og åbent Insero Horsens.

- Den lukkethed, der hersker nu, står i stor kontrast til et bredt ønske om at udbrede kendskabet til Insero, fastslår Esben Hedeager.

Annonce

En forening, ikke en virksomhed

Repræsentantskabsmedlem Jan Rohdemejer, direktør i HAI Horsens, er enig.

- Insero er en forening. Det er ikke en virksomhed med hemmeligheder, så der burde være fuldstændig åbenhed.

- Jeg kunne forstå lidt hemmeligholdelse, hvis det drejede sig om muligt opkøb af en virksomhed, som ikke måtte komme ud til konkurrenter, men hvad der foregår på en generalforsamling i foreningen, bør være fuldt åbent, siger han.

Jan Rohdemejer er en af fire repræsentantskabsmedlemmer, der tirsdag aften stillede op til bestyrelsen, hvor syv skulle kæmpe om fire taburetter. To af de nyopstillede blev valgt ind sammen med to fra den siddende bestyrelse.

- Jeg blev ikke valgt ind, og sådan er det. Men jeg glædes ved, at Hanne Blume og Thomas Iversen blev valgt. Vi gik sammen til valg på dels at stoppe Inseros konstante tab af penge og dels at arbejde for et mere åbent Insero.

- Det håber jeg, ligesom Esben Hedeager, at den nyvalgte bestyrelse nu vil arbejde for, siger Jan Rohdemejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce