Annonce
Horsens

Kommunens mentor hjælper unge mødre

Lonny Mondrup Rømer er mor til Lion på 13 måneder. Hver uge mødes hun med en mentor for at snakke og få hjælp til praktiske ting. FOTO: Lars Juul
Annonce
horsens - 24-årige Lonny Mondrup Rømer er enlig mor til Lion på 13 måneder. Hun er en af de to, der siden november har fået et ugenligt besøg af Line Elbæk Clausen, der gennem Horsens Kommune er ansat som mentor for enlige forældre.

- Lions sundhedsplejerske foreslog, at jeg kunne snakke med Line, siger Lonny Mondrup Rømer, der i begyndelsen var skeptisk over for forslaget.

I dag er hun glad for, at hun tog imod tilbuddet.

- Jeg får rigtig meget ud af, at Line kommer på besøg, fortæller hun.
Lonny Mondrup Rømer har blandt andet haft mentor Line Elbæk Clausen med som bisidder til et møde med kommunen. FOTO: Lars Juul
Annonce

Hjælper i hverdagen

Lonny Mondrup Rømers netværk i Horsens er ikke særlig stort. Derudover er hun på dagpenge og går det meste af dagen derhjemme, mens Lion er i dagpleje.

Derfor bruger hun især mentoren til at være social med.

- For det meste sidder vi bare og snakker om lidt af hvert, fortæller hun.

Line Elbæk Clausen har dog også flere gange hjulpet med at klare praktiske udfordringer.

- Til februar går jeg i gang med at tage grundforløbet til SOSU-uddannelsen, og så skifter jeg jo fra dagpenge til SU. Line tog med mig ned at snakke med kommunen om det, så jeg huskede at spørge om det hele, forklarer Lonny Mondrup Rømer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce