Annonce
Hedensted

Kommunen vil selv bekæmpe rotter: Vil også spotte andre problemer

Rottebekæmpelsen vil fremover bliver udført af kommunens egne folk. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Hedensted: Siden 1. august har det været en bil fra Hedensted Kommune, der rykker ud til rotteproblemer.

Kommunen har nemlig hjemtaget rottebekæmpelse fra det private firma, der hidtil har stået for opgaven. Årsagen er, at man gerne vil udnytte ressourcerne på kommunens materielgård bedre.

- Arbejdsbyrden med rottebekæmpelse er meget ujævnt fordelt hen over året. Der er meget travlt om vinteren, hvor kommunens materielgård omvendt ikke har så meget at lave, fortæller Maria Sørensen fra Hedensted Kommunes tekniske forvaltning.

Annonce

- Desuden arbejder vi mere og mere tværfagligt, og rottebekæmperne kommer nogle gange i kontakt med borgere, som har brug for hjælp til andet end rotter. Måske bor de i en usund bolig eller kan ikke klare sig i deres nuværende bolig og har brug for en anden. Det kan rottebekæmperne få øje på og vende tilbage til os med. Det samarbejde er lettere, når vi selv står for det, forklarer Maria Sørensen.

Derfor har kommunen ansat tre fuldtids rottebekæmpere og givet en del af de ansatte på materielgården autorisation til at udføre rottebekæmpelse.

Om sommeren skal de løse opgaver som grøn vedligehold, mens de om vinteren skal hjælpe med rottebekæmpelse.


Arbejdsbyrden med rottebekæmpelse er meget ujævnt fordelt hen over året.

Maria Sørensen


- Ved at hjemtage opgaven er forventningen, at vi kan fastholde eller sænke rottegebyret der opkræves via ejendomsskatterne, siger Maria Sørensen og fortæller, at erfaringer fra andre kommuner, der for nylig har sendt rottebekæmpelsen i udbud, er, at prisen stiger.

Overtagelsen får ingen betydning for verserende rottesager, som overgår til kommunen. Fælder og andet udstyr vil de kommende uger blive skiftet ud, oplyser kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce