Annonce
Horsens

Kommunen vil flytte Langmarkskolen til Stadionvej: Learnmark er klar til at sælge

Niels Yde er positiv over for kommunens plan om at rykke Langmarkskolen til Learnmarks bygninger på Stadionvej. Arkivfoto

Learnmark Horsens byder kommunens plan om at flytte Langmarkskolen til Learnmarks bygninger på Stadionvej velkommen. I så fald vil Learnmark flytte sine aktiviteter til Campusgrunden.

Horsens: Der var tale om et stort skridt i den rigtige retning, da borgmester Peter Søresen (S) mandag gik offentligt ud og meldte om kommunal interesse i at overtage Learnmarks bygninger på Stadionvej.

Det mener Niels Yde, direktør for Learnmark Horsens, der netop har planer om at sælge sine bygninger på Stadionvej, hvor skolen i dag driver handelsgymnasium og teknisk gymnasium.

- Vi har ambitioner om at flytte vores aktiviteter på Stadionvej og Strandpromenaden ned på Campusgrunden, så vi for fremtiden har to adresser i stedet for tre (Learnmarks øvrige afdeling ligger på Vejlevej, red.), siger Niels Yde.

Annonce

Et institutionelt puslespil

Langmarkskolens mulige flytning til Stadionvej og dernæst Learnmarks mulige flytning til Campusgrunden er blot to brikker i et større institutionelt puslespil.Puslespillet starter på den gamle slagterigrund over for banegården i Horsens, hvor Casa er i færd med at opføre nye bygninger til VIA University College, Social- og Sundhedsskolen og Insero.

I 2020 står den nye Social- og Sundhedsskolen klar til brug. Hvad der skal ske med de bygninger på Ane Staunings Vej, hvor skolen i dag holder til, er endnu uvist.

I 2021 står det ny VIA University College og Insero klar. Begge institutioner forlader Chr. M. Østergaards Vej, som i stedet bliver ny base for Horsens Kommunes rådhus.

Hvad Horsens Kommunes nuværende rammer på Rådhustorvet skal bruges til er endnu uvist, men overvejelser går på at flytte biblioteket, der i dag ligger i Tobaksgården, derned.

Som nævnt søger også Learnmark Horsens mod Campusgrunden med sine nuværende aktiviteter fra både Stadionvej og Strandpromenaden.

Enorm udvikling på havnen

- Men for at vi kan realisere den ambition, skal vi have solgt vores ejendomme på de to adresser til fornuftige priser. Det er nemlig en del af planen, at vi ikke skal bruge flere penge på at bo et nyt sted, end vi gør i dag, siger Niels Yde, der betragter Horsens Kommune som et interessant bud på en køber.

- Fra Learnmarks side er vi meget positivt stemt over for at sælge vores bygning på Stadionsvej til Horsens Kommune, siger han.

Skulle Learnmark og kommunen nå frem til en aftale, ligger næste opgave for Learnmark i at finde en køber til institutionens bygninger på Strandpromenaden.

- Og det, tror jeg, bestemt kan lade sig gøre. Der foregår en enorm udvikling på Horsens Havn, og med baggrund i den er muligheden for at sælge ejendommen på Strandpromenaden på fornuftige vilkår bestemt til stede, siger Niels Yde.

Mere attraktiv på Campusgrunden

Campusgrunden, hvor der i øjeblikket er ved at blive opført et nyt VIA University College og Social- og Sundhedsskolen, er interessant for Learnmark af flere årsager.

- Vi ville dels komme til at få en placering sammen med andre uddannelsesinstitutioner, hvor vi ville kunne skabe et unikt uddannelsemiljø, som ikke findes andre steder i Danmark, siger Niels Yde.

- Dels ville placeringen på Campusgrunden gøre os mere attraktive for nogle, som ellers ville kigge andre steder hen for at tage deres gymnasielle uddannelse. Heriblandt folk, der bor i yderområderne, siger han.

Kommunens plan om at flytte Langmarkskolen udgør en del af den nyligt offentliggjorte udviklingsplan for Sundparken. Ifølge denne vil kommunen rive de rammer, der i dag udgør Langmarkskolen ned, og i stedet gøre plads til, at der kan opføres private boliger.

Lykkes det ikke kommunen at blive enig med Learnmark om et køb af bygningerne på Stadionvej, er planen at bygge en helt ny skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce